Gemeenteberichten week 28

NULL

Bezwaarschriften

 

Bezwaarschriften dient u in bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 190, 5740 AD in Beek en Donk. Een bezwaarschrift moet u ondertekenen en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, is het daarnaast mogelijk om een schriftelijk verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

Kort nieuws

 

Uitgebreide artikelen over onderstaande onderwerpen vind u op www.laarbeek.nl.

 

  • -Uitreiking Cultuurprijs Laarbeek 2012
  • -Laarbeekse harmonieën bij ontvangst koninklijk paar in Den Bosch
  • -Hoogste punt Brede School De Fontein in Lieshout bereikt

 

Volg ons ook op facebook.com/GemeenteLaarbeek en Twitter: @laarbeeknieuws.

 

 

Aangepaste openstelling gemeentehuis tijdens

vakantieperiode

 

In verband met de vakantieperiode is het gemeentehuis op woensdag 17, 24 en 31 juli aanstaande alleen ’s ochtends geopend. Op deze dagen vervalt de middag- en avondopenstelling. Buiten deze wijziging gelden de reguliere openingstijden.

 

 

Tijdelijke verkeersmaatregel

 

In verband met de Luikse Markt in Beek en Donk is het Heuvelplein afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Deze maatregel geldt op zondag 4 augustus 2013 van 8.00 – 18.00 uur.

 

In verband met een Summer party is het Oranjeplein aan de zijde van de Oranjebar in Mariahout afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers. Deze maatregel geldt op zondag

4 augustus 2013 van 8.00 – 22.00 uur.

 

 

 

Drank- en Horecawet

 

De burgemeester heeft besloten vergunning te verlenen op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet tot het verstrekken van alcoholhoudende drank aan VOF Gerrits voor het sportcafé in de sporthal, Muzenlaan 2a in Beek en Donk.

 

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek t.a.v. de burgemeester. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s. (verzonden op 27-06-2013)

 

 

Verleende vergunning

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend een vergunning te hebben verleend aan:

  • -Supportersclub De Lieshoutse Wielrenners voor het organiseren van:

- de Bavaria-veldrit aan ’t Hof in Lieshout op zondag 17 november 2013 van 11.00 – 16.30 uur (verzonden 27-06-2013)

- een jeugdveldrit aan ’t Hof in Lieshout op zondag 1 december 2013 van 11.00 – 16.00 uur (verzonden 27-6-2013).

  • -Ondernemersvereniging LIMO in Lieshout voor het organiseren van een kerstfair in de Dorpsstraat en De Heuvel vanaf het terrein van de Jumbo tot en met de Heuvel in Lieshout op zondag 15 december 2013 van 13.00 – 19.00 uur. (verzonden 27-06-2013)

- Café De Koekoek, Dorpsstraat 49 in Lieshout voor het plaatsen van een terras met overkapping voor het café in de periode van 31 augustus 2013, 16.00 uur tot 2 september 2013, 10.00 uur. (verzonden 2-7-2013)

  • -Boerenbond Retail B.V. voor de verkoop van consumentenvuurwerk vanuit het pand Dorpsstraat 80 in Aarle-Rixtel op 28, 30 en 31 december 2013.(verzonden 2-7-2013)

 

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s.

 

Wabo

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht dat zij vergunning hebben verleend aan:

  • -Majo V.O.F. voor het veranderen van een varkenshouderij aan de Kleinbroekdreef 4 te Aarle-Rixtel. Het betreft de activiteiten bouw en milieu;
  • -V.O.F. Verbruggen voor het veranderen van een pluimveehouderij aan de Oliemolen 1 te Aarle-Rixtel. Het betreft enkel de activiteit milieu;
  • -V.O.F. Bouw, van Heugten voor het veranderen van een varkens- en rundveehouderij aan de Sluisweg 4 te Lieshout. Het betreft de activiteiten bouw en milieu;

 

De beschikkingen op de aanvragen om een omgevingsvergunning beperkte milieutoets met de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 8 juli 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de peiler Burgers en Bedrijven, in het gemeentehuis Laarbeek. Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. Bovendien kunt u telefonisch informatie inwinnen onder nummer 0492 469 867.

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hier bezwaar tegen maken. U kunt binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek.

 

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • -uw naam en adres;
  • -de datum waarop de brief is ondertekend (dagtekening);
  • -een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • -de reden(en) waarom u bezwaar maakt.

Wanneer u een bezwaarschrift indient, kunt u daarnaast schriftelijk een voorlopige voorziening aanvragen. Een voorlopige voorziening is een speciale regeling voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. Een genomen besluit dat in werking treedt kan dan voorlopig ongedaan worden gemaakt door een spoedprocedure bij de voorzieningenrechter. Het besluit van de voorzieningenrechter is echter niet definitief en eindigt over het algemeen zodra er een beslissing op het bezwaarschrift is genomen.

 

Een voorlopige voorziening vraagt u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

 

 

Aanvragen omgevingsvergunning

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning zijn ontvangen:

 

Aangevraagde omgevingsvergunningen

Locatie                         Kern                 Ingediend d.d.         Werkomschrijving

Heindertweg/Schoolstr.     Aarle-Rixtel         21-06-2013                   kappen 4 bomen

Heuvelplein 23                 Beek en Donk      24-06-2013                   veranderen garage

Dr. Timmerslaan 29         Beek en Donk      25-06-2013                   oprichten garage

Prinsenhof                       Lieshout              27-06-2013                   kappen 10 bomen

Burg. Mostermanslaan      Lieshout              27-06-2013                   kappen 12 houtopstanden

Bosscheweg 55                Aarle-Rixtel         28-06-2013                   vergroten woning

 

In dit stadium kunnen nog geen bezwaren worden ingediend tegen ingediende aanvragen om omgevingsvergunning. Het betreft slechts een wettelijke bekendmaking. Bezwaren kunnen worden ingediend nadat over de plannen is beslist.