Eigenaar honden gezocht na bijtincident

NULL

Eigenaar honden gezocht na bijtincident


Laarbeek - De politie is op zoek naar de eigenaar van een tweetal honden na een bijtincident op zaterdag 6 juli. Rond 16.00 uur fietste een 10-jarige jongen uit Beek en Donk over het fietspad tussen de Beekse en de Donkse brug. Ter hoogte van de Vincent van Goghlaan zag de jongen een man met twee honden. Hoewel de dieren waren aangelijnd, lukte het één van de honden om de jongen in zijn dijbeen te bijten.

Na een schreeuw van de jongen zou de man hebben omgekeken, maar verder niet hebben gereageerd. Het slachtoffer is direct na de beet van de hond weggefietst in de richting van de Donkse brug. Toen de politie korte tijd later arriveerde, waren de man en zijn honden verdwenen. Een zoektocht in de buurt heeft niets opgeleverd en tot op heden heeft de man zich niet gemeld bij de politie. De jongen is erg geschrokken van het voorval en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Signalement
Het zou gaan om twee grijs/bruine herdershonden. Eén van de honden zou wat langer haar hebben. De dieren zaten aangelijnd aan een zwarte rollijn. De eigenaar van de honden wordt omgeschreven als een man van ongeveer 50 jaar oud met grijs haar. Tijdens het incident droeg hij een grijs poloshirt en een driekwart broek met ruitjes.

Getuigen
De politie komt graag in contact met de man of met mensen die meer weten van het bijtincident. Op het moment dat het slachtoffer kwam aanfietsen was het druk in de omgeving van de Donkse brug in verband met het festival Wish Outdoor. Het is goed mogelijk dat mensen iets hebben gezien van het voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Laarbeek op 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.