Afbeelding

Op vakantie in MOOI Laarbeek...

NULL

Op vakantie in MOOI Laarbeek...


Laarbeek - Naast dat veel Laarbeekse inwoners buiten Laarbeek op vakantie gaan, zijn er ook veel mensen die juist naar onze gemeente komen om vakantie te vieren. 

Wie:
Mario Diederichs & Anna Lauterbach (Illerich - Duitsland)
Vakantieverblijf: De Brabantse Kluis

Mario en Anna zijn nog geen 10 minuten geleden gearriveerd of ze proosten met elkaar al op de vakantie. “Bavaria is lekker” vindt Mario. “Proost” zegt Anna. Ze genieten direct al zichtbaar van hun vakantie bij Herberg de Brabantse Kluis.

Mario en Anna komen uit Duitsland en wonen in het kleine plaatsje Illerich, dicht bij Koblenz en racecircuit de Nürburgring. Mario komt al sinds 1986 bij Herberg de Brabantse Kluis. Zijn vriendin Anna kwam er vier jaar geleden voor het eerst. “Het is prettig om hier te zijn. Thuis hebben we ook veel natuur om ons heen, maar hier voelt het anders. Dit is vakantie voor ons”, aldus Mario.

Het is niet toevallig dat Anna en Mario al zo lang bij De Brabantse Kluis komen. De zus van Mario’s grootmoeder woonde vroeger in het klooster. “Toen ik klein was, kwamen we hier twee keer per jaar. Twee weken in de zomer en nog een week in de herfst.” Nu verblijven Mario en Anna een paar dagen in het hotel. Ze willen graag de Kasteeltuinconcerten in Helmond bezoeken en ook bier en jägermeister gaan drinken bij ‘dat restaurant’ aan het kanaal. Het stel kan even niet op de naam komen, maar weet heel goed waar het is. Er wordt een kleine plattegrond getekend en al snel wordt duidelijk dat het om Eeterij Uniek gaat. Anna: “Er zijn leuke mensen daar, we komen er ieder jaar.”

Mario en Anna houden vooral van de mensen hier in de omgeving. “Iedereen is heel erg vriendelijk. Dat vinden we belangrijk.” Het verblijf in Aarle-Rixtel geeft het paar een echt vakantiegevoel. “We zijn er nog maar net, maar we weten zeker dat we volgend jaar hier weer terugkomen!”