Twee leuke kindervoorstellingen in het Openluchttheater

NULL

Twee leuke kindervoorstellingen in het Openluchttheater


Mariahout - Deze week staat er weer een leuk kinderprogramma klaar. Op maandagmiddag leert men een heel andere kant kennen wanneer het bekende verhaal van Robin Hood in een nieuw jasje wordt gestoken. Op donderdagmiddag verandert het Openluchttheater in een kleurrijke circustent, waar de klungelige Ivànovitch allerlei clownerieën uithaalt. Twee spannende en humoristische voorstellingen die iedereen doen smelten.


Robin Hood
Op maandag 29 juli om 14:30 uur speelt Theatergroep Frits de voorstelling Robin Hood. Er bestaan al honderden verhalen over Robin Hood, maar geen een verhaal gaat er zoals deze.

De Robin Hood in deze voorstelling is eigenlijk helemaal niet zo sterk en stoer als iedereen altijd dacht. Hij woont in een bos waar iedereen gelukkig is. Met zijn vriendinnetje Tuck – nee, niet ZIJN vriendinnetje, want liefde is stom en kussen is het smerigste op de wereld- speelt hij elke dag. Ze verslaan piraten vechten tegen reuzen en draken. In zijn fantasie is Robin een held. In het echte leven is hij helemaal niet zo stoer. Hij is eigenlijk bang voor alles en hij heeft kippenarmpjes.

Als Robin achter een vreselijk geheim komt, staat hij voor een keuze: rent hij weg of doet hij wat een echte held zou doen? Het verhaal van Robin Hood wordt in een heel nieuw jasje gestoken. Het belooft een spannende, muzikale, humoristische voorstelling te worden. Leuk voor jong en oud!

Circus Hoetchatchov
Op donderdag 1 augustus om 14:30 uur wordt het Openluchttheater omgetoverd in de enorme circustent van Companie Hoetchatcha. Met veel trots presenteert papa Krzystov hier zijn zoon Ivànovitch, die over uitzonderlijke talenten beschikt. Als Ivànovitch zijn koppigheid achterwege zou laten en zijn kinderlijke klungeligheid zou overwinnen, dan zou hij nog wel eens ‘de beste acrobaat van Rusland’ kunnen worden..

Hoewel het voor Krzystov niet altijd makkelijk werken is met Ivàn, lukt het hem toch de voorstelling staande te houden. Terwijl kinderen én ouders smelten voor de clownerieën van Ivànovitch probeert Krzystov het hoofd koel te houden met wind, water, sneeuw, alles wat maar verfrissing kan brengen.

Het verhaal gaat over trots, bezorgdheid, opvoeden, maar ook over zelfontplooiing en eigen wil. De voorstelling bevat zowel 'traditionele circusacts met een twist', fijne clownerieën, als poëtische momenten. Een familievoorstelling vol humor, acrobatie en interactie.

Kindervoorstellingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor kaarten en meer informatie kan men terecht op www.oltm.nl. Openluchttheater Mariahout, beleef meer!