Afbeelding

Miss Montreal:

Muziek

Miss Montreal: “Een show met een lach en een traan”


Mariahout - Op vrijdag 9 augustus staat Miss Montreal met haar band in het Openluchttheater van Mariahout. MooiLaarbeek sprak met de geliefde zangeres. We stelden Sanne Hans enkele vragen, beginnend met de titel van haar laatste megahit: Hoe.


Je bent sinds 2008 een erkend artiest. Hoe beschrijf je het bestaan dat je sindsdien hebt?
“Nog steeds groeiende. De laatste jaren heb ik muzikaal gezien veel geleerd. Vandaag de dag zijn we steeds meer een energieke liveband. Het is hard werken, maar het blijft een enorm leuke baan.”

Artiesten hebben een druk bestaan. Hoe vul je je tijd het liefste in op het moment dat je een paar daagjes vrij hebt?
“Dan pak ik maar al te graag de auto en trek ik met m’n vriendje naar Zeeland. Lekker uitwaaien op het strand, eten en wandelen. Eveneens bezoek ik met plezier mijn ouders en familie. In drukke tijden zie ik ze namelijk nauwelijks.”

Je zong ooit het intro van Huisje, Boompje, Beestje. Hoe staat het met jouw huisje, boompje, beestje?
“Beetje bij beetje groeiende. Ik heb inmiddels al anderhalf jaar een schat van een vriend. Hij is iemand die me begrijpt en waar ik op aan kan. Daar ben ik dan ook super trots op. Momenteel huur ik nog een huis, maar ik ben druk bezig een leuk huisje te kopen. Met mijn huidige bestaan heb ik nog geen tijd voor een beestje. Mocht die tijd er wel komen, dan zal een hond de eerste keus worden.“

Verder ben je zeer actief jurylid bij De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Hoe kijk jij aan tegen de huidige kandidaten?
“De groep is echt ontzettend leuk, grappig en heel lief. Muzikaal gezien ligt het niveau immens hoog. En ze blijven maar groeien. Het was af en toe zelfs dubbel om de kandidaten te beoordelen. Nu probeer ik daar lak aan te hebben!”

Je hebt net een drukke theatertour achter de rug. Hoe bereid je je voor op de dag dat je moet optreden?
“Dat verschilt per locatie. Op een festival ben ik zeer relaxed. Ik praat met iedereen, totdat ik besluit dat ik me maar richting de grime moet begeven. Om vervolgens nog een minuutje of tien in te zingen. Tijdens mijn tour begeef ik me voortdurend in mijn kleedkamer en ben ik veel meer ingetrokken. Een show van tweeëneenhalf uur vergt nu eenmaal meer voorwerk.”

Je hebt ooit in het voorprogramma van Coldplay mogen staan. Hoe was deze ervaring?
“Deze kans kwam achteraf gezien veel te vroeg voor mij. Ik was nog hartstikke jong en onervaren. Ik heb letterlijk net voor mijn opkomst nog moeten braken van de zenuwen. Uiteraard was het een fantastische ervaring, maar ik had deze gelegenheid liever wat later gekregen.”

Hoe laat je deze show tippen aan die van 9 augustus in Mariahout?
“Als ik nu terugkijk was mijn optreden toen ongelooflijk slecht. Het is daardoor niet heel moeilijk om het in Mariahout te overtreffen. Het wordt een mix van de theatertour met de festivaloptredens. Afwisselend met nieuwe stijlen en muzikale verrassingen. Een show met een lach en een traan.”

Kaartjes
Er zijn nog kaartjes voor de show van Miss Montreal. Kijk hiervoor op: http://www.oltm.nl/

Meet & Greet
Win een meet & greet met Miss Montreal! Om kans te maken hoef je alleen maar het antwoord op de volgende vraag te sturen naar redactie@mooilaarbeek.nl: Wat is de echte naam van Miss Montreal? Donderdag 8 augustus worden de winnaars bekendgemaakt!