Afbeelding

Terrasconcert seniorenorkest St. Caecilia

Muziek

Terrasconcert seniorenorkest St. Caecilia


Lieshout – Het Seniorenorkest van Harmonie St. Caecilia geeft op zondag 4 augustus een concert op het terras van Brasserie Moorees aan de Heuvel in Lieshout. Men kan dan genieten van een uurtje gezellige, vrolijke muziek. Bij slecht weer vindt het optreden binnen plaats.

Het Seniorenorkest Sint Caecilia, onderdeel van de gelijknamige Harmonie uit Lieshout, is in september 1994 opgericht. De doelstelling was en is, om op hogere leeftijd zo lang en zo goed mogelijk muziek te blijven maken. Maar ook gezelligheid staat bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. De leden zijn allemaal 55 jaar of ouder. De oudste nadert zelfs de leeftijd van 95 (!) en blaast nog een beste partij mee op de klarinet. Het ledenbestand mag inmiddels regionaal genoemd worden, want ze komen uit alle windstreken in de omgeving van Lieshout. Het bijna 25 leden tellende orkest staat sinds 2011 onder de bezielende leiding van Piet van Neerven uit Beek en Donk, nadat in dat jaar de toenmalige dirigent en mede-oprichter Bert Brouwers is overleden.

Jaarlijks treedt het orkest zo’n 15 tot 20 keer op, onder meer in verzorgings-, en verpleeghuizen en bij feestelijke gebeurtenissen in Laarbeek, maar ook daarbuiten. Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres.
Alleszins de moeite waard, om eens bij een optreden te zijn.

In veel gevallen sluiten orkesten hun seizoen af met bijvoorbeeld een openbare repetitie. Voor het Seniorenorkest ligt dat dit jaar net iets anders. Want zij beginnen juist het nieuwe seizoen met dit optreden. Leuk voor de thuisblijvers, maar ook voor diegenen die in de omgeving op vakantie zijn. Want het orkest speelt uiteraard niet alleen voor de plaatselijke bevolking. Is de omgeving van het dorp zo wie zo aantrekkelijk voor een fietstocht, een bezoekje aan het centrum is daarbij ook zeker de moeite waard. Het Seniorenorkest nodigt u graag uit op zondag 4 augustus om 13:00 uur bij Brasserie Moorees in Lieshout.