Afbeelding

Kindervakantieweek Hiep-Hoi trekt de jungle in

NULL

Kindervakantieweek Hiep-Hoi trekt de jungle in


Beek en Donk – In de 51ste editie van Kindervakantieweek Hiep-Hoi worden de kinderen de jungle mee ingenomen. Zo ver secretaris Yvonne van Boekel kan herinneren, is het thema ‘jungle’ nog nooit gebruikt. “We hebben volgens mij nog nooit hetzelfde thema gehad.” Een knap staaltje creativiteit na vijftig edities.

Vorig jaar haalde de organisatie voor het eerst de grens van 400 deelnemende kinderen. Ook dit jaar is dit aantal overschreden en nemen weer honderden kinderen begin augustus deel aan Hiep-Hoi. Dit gaat gepaard met 100 tot 125 vrijwilligers gedurende de week. “Daarvan zijn er zo’n 15 tot 20 vaste vrijwilligers, welke een jaar lang meewerken aan de organisatie van Hiep-Hoi”, vertelt Yvonne.

Hiep-Hoi werkt met diverse groepen. “We zorgen met het bestuur voor de algehele coördinatie van het geheel en zijn de eindverantwoordelijke. Daarnaast hebben we nog een programmagroep. Zij bedenken het thema en houden zich helemaal bezig met de invulling van het programma. Ook hebben we nog een materialengroep, welke zorgt voor de opbouw en de materialen en er is een keukengroep voor de verzorging van het eten en drinken.”

Alle kinderen van de basisschool mogen aan Hiep-Hoi meedoen, ook degenen die vorig jaar in groep acht zaten. Yvonne: “Als de kinderen niet meer mee mogen doen, mogen ze vanaf de eerste klas middelbare school (hulp)leiding zijn.” Elk groepje bestaat uit 13/14 kinderen. De groepjes zijn helemaal gemixt qua leeftijd. “Dit hebben we sinds een aantal jaar en het bevalt ons goed. Het is erg mooi om te zien hoe de ‘grote’ de ‘kleintjes’ helpen.” Naast alle reguliere groepjes is er ook een crèchegroepje aanwezig, voor de kindjes van vrijwilligers, die nog niet mee mogen doen.

Op maandag beginnen de kinderen met hutten bouwen, in het thema van ‘jungle’. Daarna staan er elke dag verrassende en diverse dingen op het programma. “Vorig jaar hadden we een wat extravaganter programma in verband met ons 50-jarige jubileum. Een aantal dingen hebben we gehouden, omdat ze zó leuk waren, bijvoorbeeld het reuze groot springkussen. Voor de rest willen we het programma grotendeels geheim houden, maar één ding is zeker: het wordt zeker niet minder dan vorig jaar.”

Hiep-Hoi begint komende maandag 5 augustus en duurt tot en met vrijdag 9 augustus. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein in Beek en Donk.