Afbeelding

Roodkapje in eigentijdse jumpsuit

NULL

Roodkapje in eigentijdse jumpsuit

 

Mariahout - Slechts enkele fragmenten uit het traditionele sprookje zijn nog herkenbaar in het kindertoneelstuk Roodkapje dat Toneelvereniging Mariahout in verschillende Openluchttheaters opvoert. Michelle van Daalhoff (26) schreef en regisseerde de voorstelling over een avontuurlijk meisje in een rode jumpsuit. Anna alias Roodkapje gaat via ‘de spannende route’ op bezoek bij haar stoere oma.

Hilarisch is een groepje zachtaardige, wolfonwaardige wolven die liever hun teennagels lakken dan jagen. De slappelingen volgen een workshop bij machowolf Willem, geloofwaardig neergezet door Bart van Turnhout. Grappig zijn ook de doodongelukkige reuzenkabouters die huilen omdat zij niet onder een paddenstoel passen. Elfjes, elfje Twaalfje, een doodsbange agent en lelijke stiefzusters kruisen verder Roodkapjes pad. Toepasselijke muziek, zang en dans luisteren het verhaal op. En zoals een sprookje betaamt, leeft iedereen nog lang en gelukkig.

Geschikt voor de leeftijd 4+ , nog te zien op zaterdag 10 augustus 19.00 uur in het Openluchttheater Mariahout. Meer informatie is te vinden op www.toneelverenigingmariahout.nl