Afbeelding

Rolstoel 4-daagse Zorgboogcentrum Franciscushof

NULL

Rolstoel 4-daagse Zorgboogcentrum Franciscushof


Lieshout – Vol goede moed vertrok op dinsdag 30 juli de eerste rit van de rolstoel 4-daagse van Zorgboogcentrum Franciscushof. Met 18 rolstoelers, iedere rolstoeler een ‘duwer’ en nog extra begeleiding vormde het een mooie groep. De temperatuur was gelukkig niet zo hoog als een week eerder. 

In de tuin van echtpaar Van Loen genoot men op de eerste dag van koffie/ thee of bouillon met cake. Daarna werd er getrakteerd op een ijsje. De lucht betrok, waardoor er afscheid genomen werd van het gastvrije stel. De kortste route terug naar het Franciscushof werd genomen. Op een enkel drupje na, regen of transpiratie, kwam iedereen nagenoeg droog binnen.

Op woensdag waren de weergoden de deelnemers gunstig gezind. Het was een prachtige dag, met zeer goed wandelweer. Na een tijdje ronddolen langs nieuwbouwprojecten in Lieshout, die menig bewoners van Franciscushof nog niet gezien had, wordt er gestopt op de Heuvel voor een softijsje. Terug in Franciscushof nuttigde de hele groep voor het huis, in of op het gras, nog een drankje. Hiermee zat de tweede etappe erop.

De donderdag was aanzienlijk warmer. De temperatuur liep tegen de 30 graden. Het idee om een zo kort mogelijke route naar het pauzeadres te nemen, stuit op bezwaar van de bewoners. Er werd bouillon of ranja voor aanvang van de start gedronken en iedereen was verplicht een hoedje of pet te dragen, wat een vrolijk gezicht opleverde. In de Brugstraat was lekker veel schaduw, een ideale locatie om een groepsfoto onder de bomen te maken. Aangekomen op de tussenstop werd men gastvrij ontvangen door echtpaar Van Osch. Daar wordt koffie/thee met lekkers genuttigd. Vrijwilliger Willy van Oorschot, Big Willy voor kenners, zorgde voor zang en muziek onder het genot van een fris drankje. Wederom werd weer de kortste weg naar huis genomen, ditmaal vanwege de hitte.

De laatste dag, vrijdag 2 augustus, de warmste dag van het jaar, wordt besloten dat het niet verantwoord is om te gaan wandelen, daar helpt met deze temperatuur zelfs geen hoedje tegen. Maar niet getreurd, binnen was er voor vermaak gezorgd. Pianist Leo Willem en speelde diverse verzoeknummers op de piano. Er was natuurlijk volop te drinken, maar de meesten kozen toch voor water, het is bijna niet bij te houden met koelen.

Een woord van dank is op zijn plaats voor iedereen die meegeholpen heeft en natuurlijk uit de organisatie die dank door middel van een traditionele gladiool voor alle deelnemers en helpers. Om 17.00 uur werd er gezamenlijk nog een frietje met wat erbij gegeten van de frietwagen, die voor het huis stond. En zo sloot de groep de laatste dag van deze rolstoel 4-daagse met een goed gevoel af.