Afbeelding

Handlezen bij 'Gallery Berkendijkje'

NULL

Handlezen bij 'Gallery Berkendijkje'


Beek en Donk – In de periode van 2 augustus tot en met 27 september kun je bij ‘Gallery Berkendijkje’, gelegen aan het Berkendijkje tussen Beek en Donk en Aarle-Rixtel, je hand laten lezen door Truus Kuijten. Deze 58-jarige handlezeres uit Mariahout is aanwezig tijdens de openingstijden van de galerie, met uitzondering van 15 augustus tot en met 1 september.


Wanneer Truus iemand een hand geeft, krijgt zij al een eerste indruk van de betreffend persoon. Daarna wordt tijdens het handlezen iedere vinger, nagel, spier en lijn van beide handen door haar bestudeerd. Truus kan uit een hand het karakter en een stuk verleden van een persoon ‘lezen’. Zowel bij de fotograaf als de schrijver van dit artikel kwam dit goed overeen met de werkelijkheid.

Als kind was Truus al geïnteresseerd in handen. Ze vroeg zich af waarom er zoveel verschillende handen zijn: “Waarom heb jij lange vingers en jij korte?” Na het zien van een reportage en het lezen van een artikel in een krant besloot Truus zich serieus te gaan verdiepen in het handlezen. Omdat er in die tijd geen cursussen bestonden op gebied van handlezen, kocht Truus een boek over dit onderwerp en ging zelf aan de slag. In een periode van vijftien jaar ontwikkelde zij haar kennis verder door het bezoeken van paranormale beurzen, (latere) cursussen en veel oefenen met handlezen. Truus: “Ik heb niet geleerd maar gestudeerd, dan mag je er langer over doen.”

Haar eerste ‘handleesavonden’ organiseerde Truus voor genodigden. Om meer naamsbekendheid te krijgen zocht de handlezeres een locatie waar regelmatig publiek komt. Contact met ‘Gallery Berkendijkje’ was gemakkelijk gelegd. Truus kende immers, van vroeger, de eigenaresse en tevens kunstenares Diana Swinkels. De kunstenares was enthousiast over het voorstel van Truus om een aantal handlezingen te houden in haar galerie. Diana: ”Kunst is een emotie.” “Handlezen is ook een kunstvorm,” vult Truus aan. Diana: “Op deze manier komen de positieve energieën bij elkaar.”

De handlezeres is in de galerie aanwezig tijdens openingstijden. Deze zijn op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur. ‘Gallery Berkendijkje’ is gelegen aan het Berkendijkje 8. Een korte handlezing kost €5, een lange handlezing kost €10. Meer informatie over het handlezen en de galerie is te vinden op de websites www.tkuijtenhandlijnkunde1.nl en www.galleryberkendijkje.nl.