Afbeelding

MooiLaarbeek introduceert Roeland de Razende Reporter

NULL

MooiLaarbeek introduceert Roeland de Razende Reporter


Beek en Donk – Roeland de Razende Reporter, dat is de naam van de strip die vanaf deze week in De MooiLaarbeekKrant te vinden is. Illustrator Lennie Segboer (21) laat struisvogel Roeland, in samenwerking met tekstschrijver Joey van der Leemputten (21), elke week de gekste dingen meemaken, als reporter van MooiLaarbeek.


“Roeland is nieuwsgierig, actief, een avonturier en iemand die heel graag wil, maar waarbij het niet altijd lukt. Een beetje klunzig dus”, aldus Lennie. Afgelopen juni studeerde ze als illustrator af op de Kunstacademie in Breda. Niet vreemd voor deze Mariahoutse; het kunstvak werd haar met de paplepel ingegoten. “Mijn moeder heeft een eigen atelier. Ze gaf vroeger vaak workshops. Ik zat er toen altijd al bij en deed mee. Het kunstvak heeft me altijd al gefascineerd.”

Hoewel Lennie op school voor diverse richtingen kon kiezen, lag bij het maken van illustraties haar hart. “Verhalen vertellen is mijn ding. Deze verhaaltjes wil ik visualiseren, waardoor ik er een sfeer bij creëer. Als illustrator kan ik dit helemaal nastreven.” De 21-jarige illustrator denkt graag ‘out of the box’. “Daarom hebben we ook gekozen voor een zwart met gele struisvogel. Het is de bedoeling dat Roeland een eigen leven gaat leiden. Het is een gloednieuw stripfiguur, bedacht door het team van MooiLaarbeek en mij.” De dingen die Roeland meemaakt moeten herkenbaar zijn voor de lezers. Diep van binnen lijkt Roeland wel een beetje op Lennie. “Mijn karakter is vrolijk, enthousiast en open, maar ook ik ben soms een beetje klunzig. Ik denk dat ik wel een beetje op Roeland lijk, waardoor ik me extra goed in de strip kan inleven.”

Joey van der Leemputten is fulltime tekstschrijver. Regelmatig schrijft hij voor MooiLaarbeek een artikel en één keer in de twee weken is zijn column te vinden in deze krant. Joey is enorm creatief met woordgrappen. Lennie: “Elke week bespreken we met de redactie wat er actueel is. Joey bedenkt de grap daarbij en ik werk het uit als illustratie. Deze strip is dan vervolgens op pagina 6, de puzzelpagina, in De MooiLaarbeekKrant te vinden.”

Na de zomer gaat Lennie kijken of het mogelijk is om haar carrière als freelance illustrator voort te zetten. “Ik heb al wat klusjes gedaan. Zo heb ik twee Social Sofa’s ontworpen en diverse posters, onder andere die van de voorstelling ‘Roodkapje’ van toneelvereniging Mariahout. Daar speel ik zelf ook bij. Nu komt daar nog Roeland de Razende Reporter bij. Daarnaast ga ik nog een ondernemerscursus volgen om het freelance werken verder op te kunnen starten.”

In De MooiLaarbeekKrant van 8 augustus vindt u de eerste strip van Roeland de Razende Reporter. Wilt u Lennie tippen of heeft u wellicht een opdracht voor haar? Mail haar dan op lenniee_@hotmail.com of neem telefonisch contact op via 06-34532100.