Afbeelding

Fantastisch BMX-jubileum op de

Sportnieuws

Fantastisch BMX-jubileum op de ‘Sugar Hills’


Aarle-Rixtel – Sfeervol en goed druk was het zaterdagmiddag op het BMX-terrein aan de Valkendijk. Daar vond de 25e editie van de FATJAM plaats. Dit BMX-Freestyle evenement, zoals altijd georganiseerd door de gebroeders Paul en Bart de Jong, werd druk bezocht door BMX-ers uit binnen- en buitenland.

Springen over zandbulten
‘Dirt’ is het BMX-Freestyle onderdeel dat beoefend kon worden op de ‘Sugar Hills’. Bart: “’Dirt’ is eigenlijk springen over zandbulten.” Dat dit onderdeel van Freestyle erg geliefd is onder BMX-ers, van allerlei leeftijden en categorieën, was te zien aan de grote drukte op de diverse banen. Bart: ”Het leuke van ‘Dirt’ is dat je de ‘Dirt spot’ (het parcours) kunt aanpassen voor alle categorieën. De lokale jongeren passen de baan aan voor beginners en gevorderden. Zo kunnen jongens van acht meefietsen met de beste rijders van Nederland.”

Toegankelijk, laagdrempelig evenement
De FATJAM is geen wedstrijd, maar een voor iedereen toegankelijk Freestyle-Dirt evenement. Medeorganisator, en tevens eigenaar van Paul’s Boutique BMX Store in Aarle-Rixtel, Paul de Jong is aangenaam verrast door de grote opkomst: “Ik snap gewoon niet dat iedereen voor de 25e keer naar een bult zand in Aarle rijdt.” Na enige navraag onder de deelnemers blijkt dat het juist deze laagdrempeligheid is waarvoor de BMX-ers naar de FATJAM komen. Eén van de freestylers verwoordt: “Voor andere BMX-evenementen heb je vaak een uitnodiging nodig. Hier is het super vrij. Je komt hier naartoe en je fietst gewoon.”

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant. 
MooiLaarbeek maakte foto's van de FATJAM. Klik hier