'Klokkenkoningschieten' bij de Blauwe Schut tijdens de kermis

NULL

'Klokkenkoningschieten' bij de Blauwe Schut tijdens de kermis


Aarle-Rixtel - Kermis 2013 wordt weer een drukke tijd voor de Blauwe Schut in Aarle-Rixtel. Men zal weer de nodige tijd vertoeven op het 'Jan van Doorenpaviljoen' bij het Hagelkruis achter koekfabriek Jeurgens. Op dinsdag 20 augustus zal er geschoten worden om de titel 'Klokkenkoning 2013'.

De dag zal beginnen om 09:30 uur met een gildeviering in de kerk. Na de viering zal er een vendelgroet gegeven worden op het kerkplein en aansluitend gaat men naar Huize Prinsen voor de traditionele kermisborrel. Het officiële gedeelte op het Gildeterrein zal om 14:30 worden voortgezet met het 'Klokkenkoningschieten'. Hieraan kan iedereen, die 18 jaar of ouder is, deelnemen. Men dient, in het kader van de wapenwet, wel een legitimatiebewijs bij te hebben. Het inschrijfgeld bedraagt 2 euro. Naast de titel en de eer ontvangt de gelukkige winnaar een tafelbel, die geschonken wordt door de Koninklijke klokkengieterij Petit en Fritsen. De naam van de winnaar zal voor eeuwig in de klok gegoten worden. Het is een schitterende gelegenheid voor iedereen om een gooi te doen naar zo’n prachtige klok. Iedereen kan zo maar het gulden schot lossen. Uiteraard zal de Rooie Schut als gast aanwezig zijn. U bent van harte welkom bij het 'Jan van Doorenpaviljoen', op dinsdag 20 augustus. Het terrein is geopend vanaf 13:30 uur.

“Aarle kermis” zal wat het gilde betreft traditioneel van start gaan. Op zaterdag 17 augustus zal vanaf 10:00 uur de kermis door de tamboers bij de leden worden aangezegd. Vanaf 18:00 zal de kermis worden geopend met een vendelgroet bij verzorgingstehuis 'Zonnetij' en aansluitend een rondgang door het dorp. Op de kermismaandag zijn zij te gast bij de Rooie Schut op het schietterrein aan de Havenweg. Hier zal een spannende strijd losbarsten om het 3-jaarlijks Koningschap. Tot ziens op een van de kermisdagen. Voor meer informatie, website: www.olvgilde.net, E-mail: secretariaat@olvgilde.net