Afbeelding

Scouting Lieshout-Mariahout teleurgesteld in gemeente Laarbeek

NULL

Scouting Lieshout-Mariahout teleurgesteld in gemeente Laarbeek


Lieshout – Scouting Lieshout-Mariahout is teleurgesteld in de handelswijze van de gemeente Laarbeek, omtrent de plaatsing van de nieuwe units. De scouting suggereert dat de gemeente heeft beloofd dat het nieuwe clubgebouw voor de zomer klaar had moeten zijn, maar dat is het nog lang niet.

Een maand eerder was in deze krant te lezen dat de scouting tevreden was over de nieuwe units. Echter is het tij gekeerd. Secretaris scouting Sjannie Biemans: “Het leek er inderdaad zo op, maar uiteindelijk was het helemaal niet klaar. Het is niet eens wind- en waterdicht. In de zomer is niets gebeurd. We wilden bijna beginnen met ons nieuwe seizoen, maar dat gaat niet lukken.”

Gemeente is verbaasd
Wethouder Joan Briels is verbaasd over de reactie van de scouting. “Natuurlijk hadden wij ook gehoopt dat het gebouw voor de zomer klaar zou zijn. Wij wilden zelfs eerder beginnen, maar de scouting wilde dit niet, omdat de accommodatie nog bezet was. Het aannemersbedrijf heeft het niet gehaald om voor de zomer klaar te zijn, waardoor het in de bouwvak stil heeft gelegen.”

Wethouder Theodoor Biemans
De kwestie ligt enigszins gevoelig, omdat wethouder Theodoor Biemans voorzitter is van scouting Lieshout-Mariahout. Afgelopen weekend maakte hij bekend dat hij tijdelijk terugtrad als voorzitter in verband met belangenverstrengeling. Hij denkt dat hij meer kan betekenen voor het jeugd- en jongerenwerk als hij een stap terugneemt.

Afgekeurde offertes
Naast het gegeven dat de accommodatie nog niet klaar is, klaagt de scouting ook over het feit dat offertes worden afgekeurd of dat er zelfs geen antwoord op komt. Wethouder Joan Briels is hier duidelijk over: “Ik ga niet zomaar offertes tekenen. Deze moeten eerst goed bekeken worden. Het gaat om gemeenschapsgeld. Daarnaast diende de scouting offertes in, waarbij er dingen stonden die voor hun eigen rekening zouden komen. Ik kan dat niet zomaar goedkeuren. Daarbij was het ook nog eens bouwvak, waardoor alles niet zo snel kan gaan.”

Eigendom scoutinggebouw
Niet alleen de afgekeurde offertes en het onklare gebouw zitten de scouting dwars. Het pand zou volgens hen eigendom worden van de gemeente. Later bleek dit toch niet te kunnen. Joan: “Er worden verwijten gemaakt, waarop ik niet via de pers wil antwoorden. En dat is niet alleen dit gedeelte over van wie het gebouw eigendom is. Ik kan al deze verwijten stuk voor stuk weerleggen, maar dat bespreek ik in de commissievergadering en niet in de pers.”

Toekomst
De scouting hoopt op een goede afloop, maar ziet het steeds somber in. “We zitten met onze handen in het haar, want we kunnen niet verder.” Joan ziet daarentegen geen problemen voor de toekomst. “Ik wil samen met hen dit probleem oplossen. Ik heb ze al uitgenodigd voor een gesprek, maar daar hebben zij tot op heden nog geen gehoor aan gegeven. We moeten dit samen doen. Ik heb er echt vertrouwen in dat het goed komt.”