Afbeelding

DE Middag van het Brabantse lied

NULL

DE Middag van het Brabantse lied


Mariahout – Genieten van het Brabantse lied. Dat kan op zondagmiddag 25 augustus in het Openluchttheater in Mariahout met de twee Brabantse muziekgroepen ‘Taaftere’ en ‘Kwartjesvolk’.

Bedankmiddag voor vrijwilligers
DE Middag van het Brabantse lied is een uitvloeisel van het ‘Brabants dialectenfestival’, dat sinds 1992 iedere twee jaar in Lieshout georganiseerd wordt door de stichting ‘Brabants dialectenfestival’. Bestuurslid Marianne Swinkels: “Er moet een ontiegelijke berg werk worden verzet tijdens het dialectenfestival, daar hebben we altijd veel vrijwilligers voor nodig.” Medebestuurslid Sjef van Schalen vult aan: "Om de vele vrijwilligers te bedanken voor hun inzet tijdens dit festival, is er een soort bedankmiddag bedacht in de vorm van ‘DE Middag van het Brabantse lied’.”

DE Middag van het Brabantse lied is voor het eerst georganiseerd in 1997 en vindt sindsdien iedere twee jaar plaats. Alle vrijwilligers van het ‘Brabants dialectenfestival’ krijgen als dank gratis toegang tot deze muzikale middag in Mariahout. Overige liefhebbers zijn ook van harte welkom. Deze dienen echter wel een entreekaartje te kopen.

Gedurende de middag treden twee verschillende muziekgroepen op. Marianne: “We proberen voor deze middag ieder keer andere Brabantse dialect-artiesten te laten optreden.” Dit jaar is de keus gevallen op ‘Taaftere’ en ‘Kwartjesvolk’.

'Taaftere'
‘Taaftere’ is een driemansformatie uit Volkel, welke vooral eigengemaakte muziek ten gehore brengt. De één- tot driestemmige zang wordt afgewisseld met fraaie instrumentale intermezzo’s van bijvoorbeeld accordeon, mandoline en gitaar. ‘Taaftere’ brengt een programma dat soms ontroert, soms doet glimlachen of uitnodigt om mee te zingen.

'Kwartjesvolk'
De groep ‘Kwartjesvolk’, afkomstig uit Zeeland, zingt traditionele liedjes met humor en moraal. De zang wordt begeleid met een breed assortiment van instrumenten, zoals accordeon, draailier, gitaar en mandola. Ingetogen liedjes worden afgewisseld door vrolijke meezingers. De gezongen verhalen worden aan elkaar gepraat en soms gekostumeerd uitgevoerd.

Kaartjes
DE Middag van het Brabantse lied begint om 14.30 uur. De entreeprijs bedraagt €8,- zowel in de voorverkoop als aan de kassa. Kaarten kunnen gereserveerd worden via www.oltm.nl of worden gekocht aan de theaterkassa. Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar het Buurthuis aan de Bernadettestraat in Mariahout. Sjef: “We hopen natuurlijk op een mooie zomerse dag.” Marianne: “Dat geeft de fijnste sfeer.”