Afbeelding

Tweede Repaircaf

NULL

Tweede Repaircafé Lieshout


Lieshout - De Dorpsraad van Lieshout houdt op woensdag 21 augustus voor de tweede maal een Repaircafé in Lieshout. In het Dorpshuis in Lieshout draait het deze middag allemaal om repareren. Een elektricien, naaister, fietsenmaker, houtbewerker en iemand voor kleine huishoudelijke elektrische apparaten helpen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis bij alle mogelijke reparaties.

Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repaircafé bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… Alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repaircafé weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten wil de Dorpsraad van Lieshout bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland wordt veel weggegooid. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repaircafé wil de Dorpsraad daar verandering in brengen. Het Repaircafé is voor alle inwoners van Laarbeek. Het dient ook om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen, en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Maar bovenal wil men met het Repaircafé laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.