Afbeelding

De Bijzondere Vrijwilliger: Lonneke van Kaathoven

NULL

De Bijzondere Vrijwilliger: Lonneke van Kaathoven 


Deze week: Lonneke van Kaathoven
Vrijwilligerswerk: o.a. Kwizut, Sauwelavond en ViERBINDEN

Beek en Donk - Het vrijwilligerswerk zat bij Lonneke van Kaathoven (40) al op jonge leeftijd in het bloed. Dat blijkt wel uit het volgende: “Toen ik klein was en het had gesneeuwd, ging ik al bij aanleunwoningen langs om te vragen of ik boodschappen kon doen.” Later ontplooide dit ook bij andere verenigingen, zoals Kwizut, ViERBINDEN en de Beek en Donkse Sauwelavond.

“Ik wil graag mensen helpen en vermaken. Zo draag ik op een goede manier iets bij aan de maatschappij en ik vind het leuk om te doen”, vertelt Lonneke. Gedurende haar leven deed ze overal veel vrijwilligerswerk. “Ik probeerde overal te helpen, bijvoorbeeld op de basisschool van mijn kinderen en tijdens de kindervakantieweken. Ik vind dat niet echt raar, ik vind het meer normaal dat je zoiets doet en probeer mijn kinderen dat ook bij te brengen. Ik hoop dat zij ook inzien hoeveel voldoening ik uit dit werk haal.” De oudste dochter van Lonneke, Anouk (17), is sinds kort ook begonnen met vrijwilligerswerk. “Ik hoop dat de andere twee, Iris (14) en Ellen (13) dat ook ooit gaan doen.”

Al jaren is Lonneke de medeorganisator voor de Sauwelavond, waarbij ze de algehele organisatie regelt en tot vorig jaar verantwoordelijk was voor het artiestengedeelte. Daarnaast was Lonneke betrokken bij de oprichting van de dorpsquiz Kwizut. Als penningmeester stapte ze in het bestuur, maar ze doet veel meer dan het financiële gedeelte bijhouden. “Ik onderhoud ook de contacten met de sponsoren, regel mee de quiz- en feestavond en bedenk mee de nieuwe categorieën en vragen. Het is fantastisch om te doen!”, aldus een enthousiaste Lonneke.

Of dat Lonneke nog niet genoeg vrijwilligerswerk doet, heeft ze haar taken sinds kort alweer uitgebreid. “Ik ga administratief aan de slag bij de welzijnsorganisatie ViERBINDEN voor een paar uurtjes per week. Op dit moment ben ik ook nog op zoek naar een betaalde baan, maar het vrijwilligerswerk blijf ik altijd doen. Dat wordt in de toekomst misschien alleen nog maar meer.” Waarop ze graag nog even aanvult: “Maar ik heb gelukkig ook nog tijd voor hobby’s, hoor! Zoals tennis en lekker creatief bezig zijn, door onder andere te mozaïeken, breien en leren tassen en (carnavals)kleding te maken.”