Afbeelding

Wereldrecord voor 'langst rijdende brommer'

NULL

Wereldrecord voor 'langst rijdende brommer'


Zijtaart - Zijtaart - De Mariahoutse Piet van Lierop en Wim Pepers hebben gisteren het wereldrecord 'langst rijdende brommer' verbroken. In totaal vonden er drie wereldrecordpogingen plaats, twee daarvan slaagden en gaan het 'Guinness World Records'-boek in. De organisatie was in handen van de Beek en Donkse vereniging De Bromvliegers.

'Langst rijdende bromfiets'
De bromfiets van Piet en Wim had een lengte van 24.21 meter en legde zonder problemen de vereiste 100 meter af. Hiermee is het Engelse wereldrecord verbroken. 

'Langste rij skelters'
Het andere record dat werd gevestigd, was dat van 'langste rij skelters'. Dit is een nieuw record, en zou daarom altijd slagen. In totaal reden er 49 trapskelters achter elkaar. Ook dit record kan in de boeken van Guinness World Records. 

'Langste sliert met bromfietsen'
De wereldrecordpoging voor 'langste rij bromfietsen' is helaas mislukt. Dit kwam waarschijnlijk door het slechte weer in de ochtend. Het oude record stond op 1.390 bromfietsen, en is afkomstig uit het Portugese Fatima. In Zijtaart verschenen 'slechts' 979 bromfietsen aan de start. Te weinig om het record te overtreffen. 

Lees donderdag het hele verslag in De MooiLaarbeekKrant. 
MooiLaarbeek maakte veel foto's van het evenement. Klik hier