Afbeelding

Komend jaar geen Dakar voor Venco Rally Team

Sportnieuws

Komend jaar geen Dakar voor Venco Rally Team


Beek en Donk – Nadat Frans van Lankveld vier jaar achtereenvolgend deelgenomen heeft aan de Dakar Rally slaat hij volgend jaar met het Venco Rally Team de zwaarste rally ter wereld over.


In januari 2013 nam het Venco Rally Team deel aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. Na maanden voorbereiding was dit de eerste rally die met dit team gereden werd. Voor teamcaptain Frans van Lankveld was het zijn vierde Dakar.

Na het succesvol uitrijden van deze rally is er het een en ander gesleuteld om de truck klaar te maken voor de Silk Way Rally in Rusland. In juli is ook deze rally tot een succesvol einde gebracht.

De komende Dakar Rally wordt door het Venco Rally Team overgeslagen. Mede door het huidige economische klimaat heeft het team een beslissing genomen om in januari niet deel te nemen aan de Dakar Rally.

Dit houdt niet in dat het Venco Rally Team niet deel neemt aan overige activiteiten en evenementen. Op verschillende vlakken blijft het team actief en worden sponsoren, fans en overige volgers op de hoogte gehouden. In de werkplaats zal gesleuteld blijven worden om de truck in conditie te houden.