Afbeelding

Obs De Driehoek startte het schooljaar met de IK-JIJ-WIJ week

Onderwijs

Obs De Driehoek startte het schooljaar met de IK-JIJ-WIJ week


Aarle-Rixtel – Openbare Basisschool De Driehoek begon de eerste schoolweek met de IK-JIJ-WIJ week. De school is trots op hun fijne pedagogisch klimaat. Kinderen voelen zich veilig en kunnen daardoor lekker veel leren. De hele week stond in het teken van een veilig (groeps)gevoel. “IK mag er zijn, JIJ mag er zijn en samen zijn WIJ één groep." Maandag werden alle kinderen en ouders verwelkomd via een rode loper. De IK-JIJ-WIJ week kon beginnen.

Er werden gedurende de week allerlei activiteiten gedaan in en met de groep. Elke ochtend werd er gestart met een gezamenlijke binnenkomer. En aan het eind van de dag werd de dag gezamenlijk geëvalueerd. Tijdens pauzes zijn er groepsspelen gespeeld, waarbij ieder kind in de groep meedeed.

Elke dag stond er ook een grotere activiteit op het programma. Alle kinderen hebben hun wens of doel voor dit schooljaar op een driehoekige lappendeken gezet. Zou het bereikt worden? Ze hebben naar hun gevoelens gekeken en hoe ze met respect voor de ander feedback kunnen geven. Ze gebruiken hiervoor allemaal dezelfde IK-boodschap. Ook heeft men allemaal een T-shirt gemaakt waar op het label staat hoe wij zelf mooi en heel blijven. Als volwassene heeft men hierin een voorbeeldfunctie. Door zelf als volwassene je gevoel te laten zien, worden gevoelens ook voor kinderen bespreekbaar.

Op vrijdag stond nog een verhaal of documentaire over buitensluiten en pesten op het programma. De groepsleider heeft daarbij afbrekers besproken en welke opstekers juist hadden kunnen helpen. Wat kunnen de kinderen een hoop mooie opstekers bedenken. Ze hoorden ze vrijdag de hele dag door!

Tot slot van de week hebben de kinderen dit alles aan hun ouders gepresenteerd. Een mooie afsluiting van een goede week, die zeker vervolg zal krijgen.