Filmcyclus Laarbeek

NULL

Filmcyclus Laarbeek


Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN Ouderenwerk Laarbeek organiseren ook dit jaar weer een filmcyclus. Het thema is 'Oud en Jong'.

Het leven van ons mensen voltrekt zich in fasen en kent meerdere overgangen. Vanaf het broze, afhankelijke begin van de baby-fase, groeit men geleidelijk aan via de fase van peuter, kleuter, kind, puber, adolescent uit naar volwassenheid en bloei. Maar onvermijdelijk komt ook het moment waarop men de krachten voelt afnemen en komt men oog in oog te staan met het einde. Ieder krijgt in zijn of haar leven te maken met situaties waarin hij of zij moet ‘inbinden’ en ‘een stap opzij moet zetten’. Plaats maken voor anderen, met name jongeren, is echter niet altijd gemakkelijk en verloopt niet altijd zonder problemen. De verhouding tussen oud en jong is soms heel fragiel en roept soms heftige conflicten en grote spanningen op. Deze filmreeks laat 'uit het leven gegrepen' voorbeelden daarvan zien. Maar de grondtoon van deze reeks is positief. ‘Spanning’ kan ook staan voor kracht en vastheid. ‘Spanning’ kan ook beweging en doorstroming, 'wending ten goede' symboliseren.

De cyclus bestaat uit een 4-tal films:

Film 1 Old Cats (Oude katten) op dinsdag 10 september om 13.30 uur in het Ontmoetingscentrum aan de
Otterweg 27 in Beek en Donk.

Film 2 Un Homme qui crit (Een man die huilt) op dinsdag 1 oktober om 13.30 uur in het Ontmoetingscentrum
aan de Otterweg 27 in Beek en Donk.

Film 3 Le grande voyage (De grote reis) op dinsdag 22 oktober om 13.30 uur in het Buurthuis aan de
Bernadettestraat 43 in Mariahout.

Film 4 Solas (Eenzaam) op dinsdag 12 november om 13.30 uur in De Dreef aan de Duivenakker in Aarle-Rixtel.

De filmcyclus start steeds met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met ’n kopje koffie of thee, een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. De middag duurt tot ongeveer 17.00 uur. U mag zelf weten of u bij de nabespreking aanwezig wilt zijn.

NB. Omdat in Lieshout het Dorpshuis wordt verbouwd zijn film 1 en 2 in Beek en Donk.

Door een gezamenlijke inspanning kunnen senioren bovengenoemde serie voor €20,00 bijwonen. Ook is het mogelijk om één film voor €6,00 bij te wonen.

Leden van de seniorenverenigingen hebben met de verspreiding van ONS een aanmeldformulier ontvangen, andere belangstellenden kunnen deze opvragen bij het secretariaat van ViERBINDEN (0492-328803 of hbouwmans@vierbinden.nl ). Voor een uitgebreidere omschrijving van de films kan men op de website van ViERBINDEN kijken (www.vierbinden.nl). Op deze site kunt u ook het inschrijfformulier vinden.