Afbeelding

De vertellingen van duizend en

NULL

De vertellingen van duizend en één nacht


Mariahout - De volwassengroep van Toneelvereniging Mariahout speelt op 7, 13, en 14 september de voorstelling 'De vertellingen van duizend en één nacht', in het Openluchttheater van Mariahout.

Wanneer Sultan Sjahriaar ontdekt dat zijn vrouw met een van de slaven vreemdgaat, doodt hij haar onmiddellijk. Verbitterd over zijn naïviteit om zo onvoorwaardelijk van iemand te houden, besluit hij nooit meer een vrouw te vertrouwen. Elke vrouw met wie Sjahriaar het bed deelt zal de volgende ochtend ter dood worden gebracht.
Zo gebeurt. Totdat de dochter van de vizier, de schone Sjeherazade, zich aanbiedt aan de wraakzuchtige Sultan. ’s Nachts vertelt zij Sjahriaar verhalen die zo spannend zijn, dat hij haar vraagt de volgende nacht verder te vertellen. Daarmee weet ze telkens haar dood een dag uit te stellen.

‘De vertellingen van duizend en een nacht’ is een sprookjesachtige voorstelling waarin de toeschouwer meereist naar oosterse sferen. Prachtige vertellingen en bijzondere personages in een fantasierijk decor brengen een sprookjesboek tot leven.

Kijk voor meer informatie op de site www.toneelverenigingmariahout.nl