Wim van Dijk officieel nog steeds raadslid

Politiek nieuws

Wim van Dijk officieel nog steeds raadslid


Laarbeek - Een tijdje terug werd al bekend dat raadslid Wim van Dijk opstapte uit de gemeenteraad. Tijdens de commissievergadering dinsdagavond bleek dat Wim van Dijk formeel nog steeds lid is van de raad. Hij heeft nog geen officieel ontslag ingediend.

Raadslid Bert Klessens zei deze avond dat hij het niet nodig vond dat Wim opstapte uit de raad. Burgemeester Hans Ubachs lichtte toe dat hij destijds bij Wim van Dijk op bezoek is geweest. “Wij waren overrompeld door de gebeurtenissen. Daarom ben ik toen bij Wim geweest. Ik heb hem gevraagd of hij even wilde wachten met zijn besluit, totdat er iets bekend is. Als er iets uit het onderzoek zou komen, kon hij nog altijd een besluit nemen.”

De burgemeester ging zonder griffier naar Wim van Dijk. “Hij had een cursus die dag. Dat was lastig voor mij, want dit maak je niet elke dag mee. Ik heb de wetten en regels zo niet bij de hand.” Wim van Dijk besloot hierop toch op te stappen. “En daar heb ik mijn respect voor. Hij had daar zijn eigen redenen voor”, aldus burgemeester Hans Ubachs.

Wim van Dijk heeft in een gesprek met de griffier en Hans Ubachs aangegeven dat hij eerst de raadsvergadering van 12 september, waarbij deze kwestie mogelijk besproken wordt, af wil wachten, alvorens hij zijn ontsl