Maatschappelijke Stage laat jongeren in Laarbeek meedoen

NULL

Maatschappelijke Stage laat jongeren in Laarbeek meedoen


Laarbeek - Met het nieuwe schooljaar gaat ook de maatschappelijke stage weer van start. Leerlingen van middelbare scholen maken via de maatschappelijke stage kennis met het vrijwilligerswerk. Vrijwilligersorganisaties kunnen daarmee jongeren enthousiast maken voor hun organisatie.

Begin van het schooljaar worden vrijwilligersorganisaties gevraagd hun stageplekken te melden bij ViERBINDEN, die deze invoert in Stagerage. Stagerage is de website waarop de leerlingen hun keuze kunnen maken voor een stageplek die bij hen past. Vorig schooljaar had de Dorpsraad Beek en Donk bij ViERBINDEN een leuke stageplek voor 30 uur aangemeld: jongeren werden gevraagd om mee te helpen bij het MuziektuinPodium. Naar gelang de leerlingen het leuk vonden, konden ze helpen bij het opbouwen van het podium en het geluid, het klaarzetten en opruimen op de zondagen van de uitvoeringen, konden ze ondersteunen met de website en werden ingezet bij de vrijwilligersklusdag NL Doet. De Dorpsraad had ervoor gezorgd dat er een vast aanspreekpunt was, die de ontvangst en begeleiding op zich nam. Met de leerlingen zijn voorafgaand aan de stage duidelijke afspraken gemaakt, waarin de ideeën van de leerlingen werden mee genomen. De stage is heel erg goed gelopen. Zo goed zelfs dat de leerlingen na de verplichte 30 uren stage, bereid waren om zich het hele verdere seizoen als vrijwilliger in te zetten bij het MuziektuinPodium.

Laat jongeren ook met uw vrijwilligersorganisatie meedoen! Een leuke stageplek of juist op zoek naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met ViERBINDEN Vrijwilligerswerk Laarbeek, via telefoonnummer 0492-328800 of via email: vrijwilligerswerk@vierbinden.nl