Afbeelding

Parochie Beek en Donk herdenkt de zalige Pater Eustachius

NULL

Parochie Beek en Donk herdenkt de zalige Pater Eustachius


Beek en Donk - In een overvolle Michaëlkerk werd afgelopen zondag herdacht dat de Laarbeekse Pater Eustachius 70 jaren geleden stierf. De eucharistieviering werd voorgegaan door bisschop mgr. drs A.L.M. Hurkmans van Den Bosch, die werd bijgestaan door pastoor J. Verbraeken, pater A. Wester en pater F. Lensen.

Nadat de priesters, samen met de twee Beek en Donkse gildes een grote afbeelding van de zalige pater Eustachius hadden binnengedragen, heette pastoor Jos Verbraeken alle genodigden en overige aanwezigen die pater Eustachius een warm hart toedragen, uitgebreid welkom.

Bisschop Hurkmans lichtte het leven van wijlen pater Eustachius even bezielend toe als het leven van de pater in Brazilië geweest moet zijn. Hij roemde zijn toewijding voor de armen, zijn zegening van de zieken in Jezus’ naam en lichtte de lijfspreuk van de pater ‘Gezondheid en Vrede’ toe. Ook uit eigen ervaring preekte de bisschop over hoe mensen gezond, en toch ziek kunnen zijn, maar ook hoe zieke mensen toch gezond kunnen zijn. Degenen die de viering meemaakten, kijken met een warme herinnering terug op een sfeervolle, mooi verzorgde viering.