Afbeelding

Geslaagde bedevaart naar Kevelaer door KBO Lieshout

NULL

Geslaagde bedevaart naar Kevelaer door KBO Lieshout

Lieshout – 34 Fietsers vertrokken op donderdag 22 augustus om 09.00 uur vanaf het Dorpshuis in Lieshout voor de zesde Radwallfahrt naar Kevelaer. Een dikke 60 kilometer hadden ze voor de boeg. Stralend weer en geen zuchtje wind, mooier kon het haast niet.

Deelneemster Nelly de Groot kijkt met veel plezier terug. “We hadden onderweg enkele stops met heerlijk appelgebak in het Theehuisje in Vredepeel en een lunch op het tennispark in Oostrum. Via de brug in Well zijn we de Maas overgestoken en toen was het niet ver meer naar Kevelaer.”

Om half vier kwam de groep aan en rond die tijd arriveerde ook de bus uit Lieshout met nog 39 deelnemers. Tot 18.00 uur ’s avonds kon ieder zijn eigen plan trekken, daarna volgde een gezamenlijk diner in het Priesterhuis. Het eigenlijke doel, de processie en H. Mis begonnen om 19.00 uur. Nelly: “We gingen al zingend naar de kaarsenkapel, waar pater Theo Verstappen met misdienaar Jan Booy Lieuwes de mis opdroeg. Ons eigen seniorenkoor Vogelenzang zorgde voor de muzikale opluistering. De kaars die we meegebracht hadden, werd gewijd. Het was een geweldige viering.”

De bus vertrok ‘s avonds weer naar Lieshout, de fietsers bleven een nachtje in het Priesterhuis. Zij moesten de volgende dag na het ontbijt nog de lange weg terug. Na de lunch in Nieuw Bergen, het pontje bij Bergen en een ijsje in Overloon volgden de laatste kilometers. “Het was een hele toer, maar we kijken terug op een geslaagde bedevaart.”