Afbeelding

Pageturner

NULL

Pageturner ‘Het virus, de twee broers’ krijgt vervolg


Beek en Donk – Van jongs af aan is de 22-jarige Rens Kluijtmans uit Beek en Donk een echte lezer. “Mijn oma gaf me vaak een leesboek als cadeau”, vertelt Rens. Geïnspireerd door het lezen van spannende boeken van schrijvers als Paul van Loon en Stepheny Meyer, ging hij zelf ook aan de schrijftafel zitten. 

‘Het virus, de twee broers’
Rens ontdekte zijn eigen stijl en deed mee aan schrijfwedstrijden. Het werden fantasieverhalen met zombies, vampiers en met een blijvende spanning. Zijn eerste boek: 'Het virus, de twee broers' werd enthousiast ontvangen. Hij droeg het boek op aan zijn oma. Inmiddels is Rens druk bezig met het tweede deel. Veel zaken bleven onbeantwoord in deel 1. “In deel 2 komen we overal achter”, vertelt Rens.

Trilogie
Rens was eerst van plan om een trilogie te schrijven. “Ik wilde alleen niet dat dit ten koste ging van de kwaliteit, dus ik heb besloten om dit verhaal in twee delen te schrijven, daardoor blijft het spannender.” Ondertussen spelen er al nieuwe verhalen rond in het hoofd van Rens. Kenmerkend voor zijn stijl van schrijven is dat de lezer leest wat de personages denken. Daardoor wordt het interessanter volgens de jonge schrijver. Rens vindt het belangrijk om 'snel' te schrijven: “Natuurlijk beschrijf ik bijvoorbeeld de natuur, en doe daar ook onderzoek naar, maar uiteindelijk gaat het om de belevenissen van de hoofdpersonen.”

Nu Rens dagelijks een aantal bladzijden schrijft, vordert zijn tweede boek gestaag. Hij hoopt dat het eind december, begin 2014 in de boekhandels ligt. In ieder geval ligt zijn eerste boek in de schappen van boekhandel Van Helvoort in Beek en Donk, bij The Read Shop in Gemert en bij De Ganzenveer in Helmond. Via de webshop van Boekscout is bestellen van dit schrijfdebuut ook mogelijk.