Afbeelding

Het Rembrandtplein: terug van weggeweest

NULL

Het Rembrandtplein: terug van weggeweest


Beek en Donk – Het Rembrandtplein is wellicht één van de bekendste pleintjes in Beek en Donk. Sinds negen jaar staat er een nieuw wooncomplex. Dat kreeg de naam ‘Het Pastel’. Deze naam paste niet echt bij het pleintje en ook bezoekers konden het wooncomplex maar lastig vinden. Tijd om de naam weer terug te draaien in Rembrandtplein.

Dit gebeurde op een bijzondere manier, namelijk met een burgerinitiatief. Het was een heel karwei voor de hechte groep bewoners om dit voor elkaar te krijgen. Via de woningstichting klopten zij aan bij dorpsondersteuner Henrie Bouwmans die hen vervolgens doorverwees naar Dorpsraad Beek en Donk. Zij ontfermen zich over burgerinitiatieven. Na wat wikken en wegen kregen zij de handen op elkaar. Er mocht een nieuwe naam, met natuurlijk een nieuw bord, komen voor de bewoners van het Rembrandtplein.

Henrie Bouwmans: “Het was lastig om hier de hoofdingang te vinden.” Waarop een andere bewoner vervolgt: “Dit pleintje staat nog steeds bekend als het Rembrandtplein. Het is fijn dat de naam weer terug is van weggeweest. Niemand kende ‘Het Pastel’.” Geen van de bewoners woonde vroeger ook op het pleintje, maar de groep is wel enorm hecht geworden in de afgelopen negen jaar. Henrie: “Jullie kaarten hier samen, helpen elkaar en kunnen sinds kort ook naar het restaurant aan de overkant in De Waterpoort om te eten. Ook dit burgerinitiatief is gelukt door samen de handen ineen te slaan. Dat is mooi.”

Nadat Henrie klaar was met zijn praatje, was het tijd om het nieuwe naambord te onthullen. Onder luid applaus kwamen de letters ‘Rembrandtplein’ tevoorschijn. Met nog één kritische noot van de bewoners: “Eigenlijk zitten de letters te dicht tegen elkaar aan. Maar dit veranderen we in de toekomst nog wel.” Met een heerlijke borrel werd de feestelijke middag gezellig afgesloten.