Gemeenteberichten week 37

NULL

Gemeenteberichten week 37


Laarbeek - Hier vindt u de officiële gemeenteberichten van week 37 van de gemeente Laarbeek. 

Bezwaarschriften

Bezwaarschriften kunt u sturen naar Postbus 190, 5740 AD in Beek en Donk, gericht aan het beslissing nemende bestuursorgaan. Een bezwaarschrift moet u ondertekenen en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, is het daarnaast mogelijk om een schriftelijk verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U dient hierbij een afschrift van het bezwaarschrift te overleggen. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Gemeente actueel
Iedere vrijdag tussen 17.00 en 18.00 uur komt een college- of raadslid in de uitzending van Radio Kontakt praten over actuele onderwerpen binnen de gemeente Laarbeek. 

Op vrijdag 13 september komt wethouder Vereijken aan het woord.

Luister naar Gemeente actueel: dan weet u wat er speelt in uw gemeente!

Kort nieuws
Uitgebreide artikelen over onderstaande onderwerpen vind u op www.laarbeek.nl.
- Kermis Beek en Donk
- Informatieavond Verkavelen Croy
- Afbreken bestemmingsplanprocedure Nieuwenhof-Noord
- Meld uw ervaringen en help de zorg verbeteren!
Volg ons ook op facebook.com/GemeenteLaarbeek, Twitter: @laarbeeknieuws en via de app Yazula.

Sluiting Milieustraat
In verband met het Zo-festival is de milieustraat op De Stater 2 in Lieshout op zaterdag 21 september 2013 gesloten. Vrijdag 20 september 2013 is de milieustraat wel gewoon geopend, van 13.00 tot 17.00 uur. 

Deelnemers uit Lieshout en Mariahout gezocht!
LAARBEEK – Aanmelden voor de derde editie van de Gezondheidsrace Laarbeek kan tot 15 september 2013. Veel enthousiastelingen hebben zich inmiddels aangemeld. De aanmeldingen vanuit de Lieshout en Mariahout blijven tot nu toe achter. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden om mee te doen. Er worden tien mensen per dorp gezocht. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, wordt op een informatiebijeenkomst op 24 september geloot. Uiteraard kunnen ook mensen uit Aarle-Rixtel en Beek en Donk zich blijven aanmelden tot 15 september.

Problemen met mailadres
Het kan zijn dat u eerder een foutmelding heeft gehad als u via gezondheidsrace@laarbeek.nl wilde aanmelden. Als u geen ontvangstbevestiging heeft gehad, is uw aanmelding niet geregistreerd. Wilt u het dan nog eens proberen of aanmelden via de antwoordstrook op de folder.

Meer weten?
Kijk op www.gezondheidsrace.nl voor meer informatie en aanmelden.

Bekendmaking
Besluit aanleg twee hondenuitlaatstroken Beek en Donk
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend besloten te hebben de volgende hondenuitlaatstroken aan te leggen in Beek en Donk:
- één ter hoogte van de Rijbroeksedreef in een nog te ontwikkelen gebied;
- één aan de Ouverturelaan.
Het besluit met de bijbehorende stukken ligt van zaterdag 7 september tot en met vrijdag 18 oktober 2013 ter inzage in het gemeentehuis Laarbeek.

Gedurende de inzagetermijn heeft u de mogelijkheid een beroepschrift in te dienen bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.
Een beroepschrift moet u ondertekenen en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het instellen van beroep bij de rechtbank is griffierecht verschuldigd.
Indien u een beroepschrift heeft ingediend is het daarnaast mogelijk om een schriftelijk verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
U kunt ook digitaal beroep instellen of een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank Oost Brabant via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
De rechtbank vraagt de gemeente in het kader van een beroepsprocedure altijd om een kopie van alle relevante stukken. Om die reden is het niet nodig dat u alle stukken ook bij het beroepschrift voegt. Het beroepschrift met het besluit waartegen u beroep instelt is in principe voldoende.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
In verband met de ANWB Streetwise-dag is de Burgemeester Mostersmanslaan in Lieshout tussen de Kerkloop en de Floreffestraat afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Deze maatregel geldt op vrijdag 13 september 2013 van 8.00 tot 12.00 uur.

Verleende vergunningen
De burgemeester maakt bekend een vergunning te hebben verleend aan:
- M.J.M. van Stokkum-Raijmakers voor het organiseren van een buurtfeest voor de buurt Rondom het Eiland van Bemmer, Korenmijt 11-15 in Beek en Donk op zondag 15 september 2013 van 14.00 tot 23.00 uur (verzonden 26 augustus 2013).
- Pleinbewoners Blauwe Schutplein voor het houden van een buurtfeest op het Blauwe Schutplein in Aarle-Rixtel op vrijdag 6 september van 16.00 tot 23.00 uur en op zaterdag 7 september 2013 van 12.00 tot 1.00 uur (verzonden 2 september 2013).
- Stichting Aarle voor het organiseren van diverse vlooienmarkten in sporthal De Dreef, De Duivenakker 76 in Aarle-Rixtel.
De Luikse Markten worden gehouden op: 29 september 2013, 20 oktober 2013, 24 november 2013, 22 december 2013, 26 januari 2014, 23 februari 2014, 30 maart 2014 en 27 april 2014 in sporthal De Dreef in Aarle-Rixtel telkens van 9.00 tot 16.00 uur (verzonden 28 augustus 2013).
- de Mariabasisschool in Lieshout voor het organiseren van de ANWB Streetwise op de Burgemeester Mostermanslaan in Lieshout op vrijdag 13 september 2013 van 8.00 tot 12.00 uur (verzonden 2 september 2013).
Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de dag van verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de burgemeester van de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s.

Kapvergunningen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten ingevolge artikel 2 lid 1 van de Bomenverordening van de gemeente Laarbeek, vergunning te verlenen voor het kappen van hieronder genoemde bomen.
- 1 beuk en 1 berk op de Vogelenzang 29 in Lieshout. De bomen worden gekapt omdat ze te groot worden voor de tuin en problemen veroorzaken met het riool. De vergunning is verleend omdat er onvoldoende redenen tot behoud zijn.
- 5 lindebomen, 6 eiken en 2 berken op sportpark ’t Luijtelaar in Lieshout. De bomen worden verwijderd om de kwaliteit van de sportvelden te verbeteren. Omdat fysieke herplant niet mogelijk is, wordt er een financiële compensatie opgelegd.
- 28 eiken op sportpark de Heibunders in Mariahout. De bomen worden verwijderd om de kwaliteit van de sportvelden te verbeteren. Omdat fysieke herplant niet mogelijk is, wordt er een financiële compensatie opgelegd.
- 61 gemeentelijke bomen verspreid over de gemeente Laarbeek. De bomen worden verwijderd omdat ze ziek of dood zijn, ofwel op de huidige standplaats niet kunnen blijven staan. Ter compensatie worden 9 bomen vervangen door nieuwe exemplaren. De bomen die niet herplant kunnen worden, worden op financiële wijze gecompenseerd. Op onderstaand overzicht staan de exacte locaties van de bomen.

boom locatie dorp herplant
1 paardenkastanje Albers Pistoriusstraat 17 Aarle-Rixtel ja
1 paardenkastanje Albers Pistoriusstraat 9 Aarle-Rixtel ja
1 berk Bakelseweg nabij 27 Aarle-Rixtel nee
4 berken Buizerdstraat Aarle-Rixtel nee
2 paardenkastanjes Dorpsstraat t.o. 86 Aarle-Rixtel ja
1 boomhazelaar De Trompetter tegenover nr. 1 Aarle-Rixtel nee
1 berk Burg. van Nispenstraat 11 Beek en Donk nee
1 haagbeuk Burg. vd Weidenlaan 2 Beek en Donk nee
5 elzen De Els Beek en Donk nee
1 esdoorn IJsbaanlaan Beek en Donk ja
1 eik Koppelstraat 71 Beek en Donk nee
1 linde Lindenlaan 2 Beek en Donk ja
1 paardenkastanje De Meidoorn Beek en Donk nee
1 eik Muziektuin Beek en Donk nee
5 berk Muziektuin Beek en Donk nee
2 acacia Reigerlaan tegenover nr. 8 Beek en Donk nee
1 berk Slotstraat 8 Beek en Donk nee
1 sierkers Smalleweg 35a Beek en Donk nee
1 eik De Vlier 1 Beek en Donk nee
1 wilg Vonderweg 5a Beek en Donk nee
1 meelbes Zaagmolenweg 62 Beek en Donk nee
2 meidoorn Franciscushof tegenover nr. 10 Lieshout nee
2 haagbeuk Hemelrijk 21 Lieshout nee
2 platanen Hemelrijk 21 Lieshout nee
1 sierpeer Hendrik van Herenthalslaan 4 Lieshout ja
1 boomhazelaar De Sluiter 11 Lieshout ja
2 elzen De Vang 29 Lieshout nee
1 eik Vogelenzang 40 Lieshout nee
15 populieren Wielekesweg Lieshout nee
1 eik Veghelsedijk 7 Mariahout ja
Bovengenoemde besluiten zijn verzonden op 28 augustus 2013.

Rechtstreekse belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Laarbeek. Zie hiervoor de rubriek ‘Bezwaarschriften’ elders op de gemeentenieuwspagina’s.

Bestemmingsplannen
Ontwerp-Uitwerkingsplan Boerdonkseweg IV van bestemmingsplan Bemmer IV
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend voornemens te zijn om, ingevolge het bepaalde in artikel 3 van het bestemmingsplan ‘Bemmer IV’ en artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘Bemmer IV’ deels uit te werken om realisering van één bedrijfsperceel mogelijk te maken. Het betreft een perceel ten oosten van de Boerdonkseweg, ten westen van de N279 en ten noorden van de Vonderweg. Het plan voorziet in de bouw van een bedrijfspand met parkeerplaatsen en beplanting. Het gaat dus nadrukkelijk niet om de uitwerking van het gehele terrein.
Het ontwerpbesluit tot uitwerking van voornoemd gebied en de bijbehorende stukken liggen van maandag 9 september tot en met maandag 21 oktober 2013 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek. Het Ontwerp-Uitwerkingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de www.laarbeek.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken tegen het voornemen om het uitwerkingsplan vast te stellen. Er moet gemotiveerd aangegeven worden op welke onderdelen van het Ontwerp-Uitwerkingsplan de reactie betrekking heeft.
Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J. van Wetten, telefoon 0492 469 883. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Vaststelling bestemmingsplan Kom Lieshout
Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 27 juni 2013 het bestemmingsplan Kom Lieshout gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de actualisering van verschillende bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Lieshout. Aangezien er sprake is van een conserverend plan en in dit plan geen grootschalige ontwikkelingen zijn voorzien waaraan kosten zijn verbonden, is er geen exploitatieplan opgesteld. De provincie Noord-Brabant heeft ten aanzien van het bestemmingsplan op 6 augustus 2013 een aanwijzingsbesluit genomen. Dit betekent