Afbeelding

Oktoberfest Aarle-Rixtel: Es Wird Toll!

NULL

Oktoberfest Aarle-Rixtel: Es Wird Toll!


Aarle-Rixtel – Haal je lederhosen of tiroler jurkje maar alvast uit de kast en zet je goede zin maar alvast ‘klaar’. Je hoeft dit jaar niet naar München om de Oktoberfesten optimaal te beleven. Dit kan namelijk in ons eigen Aarle-Rixtel, en wel op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober. De organisatie is er duidelijk over: Es Wird Toll!

Vrijdag- en zaterdagavond
Na 45 jaar het Klokkendorperfestival gehad te hebben, vond vorig jaar het eerste Aarlese Oktoberfest plaats. Na deze ‘try out’ is het dit jaar tijd voor het echte werk. Een kleine verandering: vorig jaar vond het evenement op zaterdagavond en zondagmiddag plaats. Dit jaar kiest de organisatie ervoor om het Oktoberfest op vrijdag- en zaterdagavond te laten plaatsvinden.

Goede sfeer en veel pullen bier
Medeorganisator Hein van Brug: “Het wordt helemaal top. We kleden de tent fantastisch aan. De aankleding en het goede licht en geluid gaat voor heel veel sfeer zorgen. We willen het ‘wow’-effect creëren als bezoekers binnenkomen. Daarnaast zullen de pullen bier en lange tafels in overvloed zijn en komen er fantastische bands optreden.”

Wir Sind Spitze!
Op beide dagen wordt het Oktoberfest op geheel eigen wijze geopend. Op vrijdag slaat burgemeester Hans Ubachs samen met Noud Swinkels (Bavaria) het eerste houten vat bier aan. “Dit vat geven we weg, om iedereen een warm welkom te heten.” Daarna treedt de band ‘Wir Sind Spitze!’ op. Hein: “Meerdere biersoorten zullen rijkelijk vloeien en het wordt tot 1 uur ’s nachts één groot feest met De Klokkendorper en de fantastische party-après-ski-band ‘Wir Sind Spitze!’ Met hun hilarische acts en geweldige Schlagers, Nederlandstalige Krakers, Ruige Rocksongs en Après-Skihits ging vorig jaar het dak eraf en dat zal dit jaar absoluut weer gebeuren.”

Woenderbaar
Op zaterdag wordt het Duitse feestje van vrijdag nog eens over gedaan. De opening gebeurt dan door Ton Scheepers en prins carnaval Riny Oosthoek. “Voor zaterdag hebben we de band ‘Woenderbaar’ geregeld. De avond start met de feestmuziek van De Klokkendorper. De tent wordt flink opgewarmd met Duitse Schlagers, Zillertaler Rock en Nederlandse meezingers, waarna de partyband Woenderbaar het stokje overneemt, met een spetterende show vol bekende Spitzen Hits. Een feest der herkenning, waarbij stilzitten geen optie is, maar meedoen wel. Het leven is immers 'Woenderbaar'.”

Kaartjes
Zowel op vrijdag als op zaterdag gaat de ‘zaal’ open om 19.00 uur. Vanaf 20.00 uur barst het feest los. Kaartjes kosten €10,00 en zijn te koop via www. oktoberfest-Aarle-Rixtel.nl. Ook zijn er verschillende voorverkoopadressen, deze zijn ook op de website te vinden. Kom je met een grote groep? Dan is het ook mogelijk om een tafel te reserveren. Maar ben er snel bij, want de kaartverkoop loopt als een trein. En op = op.