Afbeelding

Strijd in Vrede neemt deel aan St. Petrustoernooi

Sportnieuws

Strijd in Vrede neemt deel aan St. Petrustoernooi


Beek en Donk – Met 14 schutters heeft HBV Strijd in Vrede donderdag 5 september een bezoek gebracht aan Lieshout. Krijgsman Soranus ontvangt dit jaar de verenigingen die deelnemen aan het St. Petrus-toernooi. St.Petrus is een vereniging van schutters uit deze regio, van boven de 60 jaar, die regelmatig een middag schieten. Ze hebben geen eigen locatie maar zijn keer op keer te gast bij een vereniging in de regio.


Elk jaar organiseert St.Petrus dus een toernooi. Welke schutters en verenigingen dit jaar uiteindelijk in de prijzen zullen vallen bij het St.Petrus-toernooi weet men, nadat iedereen op bezoek is geweest in Lieshout.

Uitslag compound:
Stefan Kouwenberg 238, Manou de Jong 233, Theo van den Dungen 226, Piet van Schijndel 224,
Frans Coppens 217 en Louis van de Zanden 214.

Uitslag recurve:
Henk Caris 224, Wim van de Kerkhof 222, Rita Segers 211, Wietse Aarden 206, Henk Leenders 198,
Martien van Deurzen 191, Auke Segers 176 en Wim van den Eijnden 165.

Veteranendag en prijs voor Henk Caris
In het Brabantse Schijndel bij Landsman Unie werd op zaterdag 7 september de Nationale Veteranendag gehouden. Een wedstrijd die elk jaar volle banen trekt, zo ook deze keer. Veertig banen met 25meter-liefhebbers van boven de vijftig die komen voor de gezelligheid, maar ook om zich te meten met de schutters uit andere regio’s. Strijd in Vrede had drie schutters aan de meet. In de klasse 50-54 jaar werd Rita Segers 6e met 212. In de klasse 60-64 jaar was er een 12e plaats voor Henk Leenders met 209. Maar de 220 van Henk Caris was goed voor een 1e plaats in de klasse 65-69 jaar.

Stefan Kouwenberg Kermiskoning 2013.
Tijdens Beek en Donk kermis is het spaarkaslichting bij Strijd in Vrede en natuurlijk vindt dan ook het kermiskoningsschieten plaats. Dit jaar een wedstrijd over 25meter van 25 pijlen en de hoogste schutter wint. Dit jaar dus geen 'addertjes onder het gras', geen verrassende puntentelling, geen dobbelsteen, geen speciale blazoenen. Gewoon schieten voor wat men waard is en dat de beste mag winnen. Voor de schutters die vooraf al wisten dat ze weinig kans maakten op de titel was het een mooie gelegenheid om iemand uit te dagen voor de laddercompetitie. En dat gebeurde links en rechts waarmee het een gezellige en sportieve strijd werd. Uiteindelijk was de titel Kermiskoning 2013 en het koningskruis voor compounder Stefan Kouwenberg die met 242 voor niemand te volgen was.