Succesverhaal: Maatjesproject bij ViERBINDEN

NULL

Succesverhaal: Maatjesproject bij ViERBINDEN


Laarbeek - De grootste hobby van Karel is biljarten. Elke donderdagmiddag ging hij met een vaste groep mannen naar het Ontmoetingscentrum om daar een paar uurtjes mee bezig te zijn.


Nu is Karel thuis. Hij zorgt voor zijn vrouw die niet meer alleen thuis kan zijn omdat ze ‘vergeetachtig’ wordt. Ze laat het gasfornuis aan staan en vergeet zelfs te eten. Karel heeft het zwaar. Hij vindt het moeilijk te zien dat zijn vrouw achteruit gaat en zoveel aandacht nodig heeft. Hij is er dan ook de hele dag mee bezig en komt er niet meer aan toe om iets voor zichzelf te ondernemen. Dit wordt hem te veel. Karel heeft aan de bel getrokken bij VIERBINDEN. De vrijwillige coördinator van het maatjesproject is bij hem op bezoek geweest en heeft hem voorgesteld een maatje voor zijn vrouw te zoeken.

Nu komt er elke donderdagmiddag een vrijwilligster op bezoek bij mevrouw. Zij doen wat zij beiden leuk vinden, namelijk naar muziek luisteren en haken. En Karel, die gaat er een paar uurtjes tussenuit. Even naar het Ontmoetingscentrum om te biljarten. Door deze paar uurtjes ‘vrijaf’ krijgt Karel de kans om de dingen die hij leuk vindt te blijven doen. Dit levert hem weer energie op om voor zijn vrouw te blijven zorgen zolang dat kan. Het Maatjesproject, gedragen door vrijwilligers en begeleid door ViERBINDEN is bedoeld voor mensen in kwetsbare situaties. Samen met een vrijwilliger, die als ‘maatje’ wil optrekken, gaan zij dingen ondernemen. Door de inzet van een maatje, kunnen mensen mee blijven doen. Een ‘maatjescontact’ wordt vaak aangegaan voor een langere periode met als belangrijk uitgangspunt dat beide partijen plezier hebben en samen ontspannende, alledaagse activiteiten ondernemen, zoals op stap gaan, sporten, naar de film, wandelen, spelletje doen of een hobby uitoefenen.

Maatje nodig of maatje worden? Neem gerust contact op met ViERBINDEN maatjesproject, tel. nr. 0492-782901