Afbeelding

Samen met de buurtbus naar

NULL

Samen met de buurtbus naar…

 

Mariahout- Sinds januari van dit jaar is men in Laarbeek niet meer afhankelijk van een auto of familie en vrienden om buiten het dorp te reizen. Er is namelijk een buurtbus in het leven geroepen die tien keer per dag, om het uur via Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel, naar het ziekenhuis in Helmond rijdt. Een dertigtal vrijwillige chauffeurs maakt dit mogelijk.

Blijven rijden
Ger Aarts en Ria Lindeman, beiden vrijwilligers van Stichting Buurtbus Laarbeek vanuit Zorg om het Dorp, zijn er trots op dat er openbaar vervoer mogelijk is gemaakt vanuit Mariahout. "Helaas wordt er nog vrij weinig gebruik van gemaakt. Waarschijnlijk zijn mensen niet gewend aan het idee dat ze met de buurtbus kunnen gaan. Als aan het eind van het jaar blijkt dat er onvoldoende animo voor de buurtbus is, dan zal deze in het nieuwe jaar niet meer gaan rijden. Dat zou zonde zijn!”, aldus Ger. Het tweetal doet er dan ook alles aan om de gang naar de buurtbus te vergemakkelijken. Ze bieden hulp bij het aanvragen van een OV-chipkaart. Dit is mogelijk op elke woensdag in het Buurthuis van Mariahout van 10.00 tot 12.30 uur en van 16.00 tot 20.00 uur. Als je lid bent van 'Zorg om het dorp', krijg je de kosten van de aanvraag van de OV- chipkaart vergoed.

Gezellig

“Ons doel is om mensen samen te brengen. Het is goed als oudere mensen erop uit gaan en samen iets ondernemen. De buurtbus is daar ideaal voor. We hebben al een paar keer uitstapjes georganiseerd met groepjes van drie tot vijf personen. Zo zijn we een keer naar de Warande geweest en naar de theetuin”, aldus Ria. “Dat was erg gezellig”, beaamt mevrouw van der Linden, die mee is geweest naar de theetuin. “Het was ook helemaal niet moeilijk. De chauffeur hielp heel goed, ook met in- en uitchecken. Toen ik vergat uit te checken riep hij me terug. Ook kreeg ik hulp met de rollator.”

Maar er is ook nog feedback voor de organisatie van de buurtbus. “Ik vind het jammer dat het buske niet langs verzorgingshuizen, zoals de Regt, rijdt”, aldus mevrouw Dekkers. “Deze opmerkingen nemen we zeker mee in de evaluatie van het buurtbus-project. We nodigen iedereen hiervoor uit op vrijdag 20 september om 10.30 uur in het Buurthuis (Mariahout). Maar in de eerste plaats moeten we ervoor zorgen dat de buurtbus blijft rijden!", aldus Ria.

De buurtbus rijdt langs de volgende halteplaatsen:
Gemeentehuis Beek en Donk, Brug Donk, Kapelstraat bij Oude Bemmerstraat, Donkersvoort bij huisnr. 11, Oranjeplein Mariahout, Ginderdoor, Dorpsstraat bij afslag Baverdestraat (Lieshout), Heuvel, Servaasplein, Bavaria rotonde, Lieshoutseweg bij Aarlese weg, Lieshoutseweg bij Molenstraat (Aarle Rixtel), Kouwenberg, Bosscheweg, De Dreef, Verliefd Laantje, Bachlaan (Helmond), Ziekenhuis hoofdingang, Eindhalte Ziekenhuis.

Meer informatie is te vinden op: www.buurtbuslaarbeek.nl