Afbeelding

Elke glimlach van een kind telt...

NULL

Elke glimlach van een kind telt...

Lieshout – Enthousiast vertelt Rogier van Erp over zijn actie voor de kinderafdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Op zaterdag 11 januari 2014 staat er een goederen- en dienstenveiling gepland. De dag erna volgt een feestmiddag voor kinderen bij café de Koekoek in Lieshout. Tot slot sluit deze actie op zondag 19 januari met optredens van plaatselijke artiesten. Dat is ook de dag waarop de opbrengst bekend wordt gemaakt. “We zetten hoog in”, aldus Rogier.

Bij Rogier van Erp werd 5 jaar geleden kanker geconstateerd. Hij kon terecht voor behandeling in het St. Anna Ziekenhuis terwijl er elders een wachttijd van 6 weken was. “Ik kon gelijk 's middags terecht. Ik ben daar zó goed behandeld. Ik voelde dat ik een keer iets terug wilde doen”, vertelt Rogier. “Nu is het moment aangebroken om dit te doen: een actie voor de hele kinderafdeling. Ons motto luidt: 'Elke glimlach van een kind telt...' Een kind dat ziek is, weet immers niet beter. Weet niet of er een kort of langdurig verblijf nodig is in het ziekenhuis. Het zou toch mooi zijn, als wij met onze actie een glimlach op al die gezichtjes kunnen toveren?”

Het ziekenhuis mag een wensenlijst inleveren. “We willen namelijk dat de opbrengst gelijk omgezet wordt in materiaal. We gaan geen geld overmaken. We hebben al gehoord dat speciale hemeltjes boven kinderbedden zeer gewenst zijn. Natuurlijk hoort er daarnaast speciaal speelgoed te komen.”

De actie wordt serieus aangepakt. De 'Stichting Kinderen Van Sint Anna' is door Rogier opgericht. Ook zoon Nicky en eigenaar van café De Koekoek, Karel Huijgens, zitten in het bestuur. De mannen worden verder ondersteund door Frans van den Hurk, Henk Hulsen, Twan van Erp, Roland Heijmans en Teun Vereijken. Er is een heuse website gemaakt. Rogier, die halve dagen als calculator/werkvoorbereider bij Ban Bouw werkt, kreeg daarbij alle steun van zijn werk. “Vergeet niet te melden dat sponsors uiteraard kunnen reageren. Dan zorgen wij voor een Veiling Important Person-behandeling”, lacht hij.

Alle informatie is te lezen op: www.kinderenvansintanna.nl. De site gaat komende woensdag de lucht in. Mailen kan naar: kinderenvansintanna@hotmail.com en bellen naar: 06-39607950.