Afbeelding

'Wir Sind Spitze': De band voor een ultieme sfeerbeleving

NULL

'Wir Sind Spitze': De band voor een ultieme sfeerbeleving


Aarle-Rixtel- Op vrijdag 4 oktober vindt tijdens het ‘Oktoberfest’ een optreden plaats van de band ‘Wir sind Spitze’, vrijvertaald ‘Wij zijn klasse!’. Een korte kennismaking.

Brabant
Op het podium staan bij 'Wir Sind Spitze' vijf mensen, waarvan het merendeel een conservatoriumachtergrond heeft. Je zou verwachten dat er ernstige muziek wordt gemaakt. Maar niets van dit alles zult u te zien krijgen tijdens een optreden van deze band. Hoewel Duitse schlagers het grootste deel van het repertoire uitmaken, is de band absoluut niet oubollig. Naast het bekende ‘Rosamunde’ komt ook ‘Hit the road Jack’ voorbij en ‘Brabant’ . Deze laatste provincie moet trouwens volgens bandlid Peter Ummels (‘Pummi’ voor intimi) nog ontgonnen worden. Naast Limburg zijn Gelderland en Overijssel de provincies waar het gezelschap de meeste optredens verzorgt. Ook buitenlandse reizen zijn hen niet vreemd, want ook in Duitsland en Oostenrijk hebben velen al van hun optredens mogen genieten.

Sfeer
De band heeft maar één doel en dat is het creëren van sfeer. Dat gebeurt op allerlei manieren variërend van korte sketches tot snel inspelen op wat in de zaal gebeurt. “Wij waren een keer aan het spelen en op dat moment kwam Jürgen Marcus kijken, die daar ook een optreden verzorgde. Hij zong spontaan een lied met de band mee. Dat vonden wij wel erg leuk, maar we willen geen begeleidingsband worden, wij doen ons eigen ding.” ‘

Wir sind Spitze’ bestaat uit 5 muzikanten, die ieder een paar instrumenten spelen. Zo worden naast de gitaar, het slagwerk en de gitaren, de trompet, klarinet, saxofoon en accordeon bespeeld. Naast deze geluiden speelt de organist ook met gesamplede geluiden (gedacht moet dan worden aan koe-geloei op verschillende toonhoogten red.) zodat het lijkt als of er veel meer muzikanten op het podium staan dan in werkelijkheid.

Professioneel
De band heeft na de oprichting in 2008 een stijgende lijn kunnen bewerkstelligen in het aantal optredens en het is op dit moment zo, dat alle leden professioneel muzikant zijn. Het aantal optredens is gemiddeld drie keer per week en af en toe een leuk uitstapje van een paar dagen, zoals onlangs nog naar Oostenrijk. Daar gaf het orkest een optreden in Obervellach op een hoogte van 1281 meter omringd door alpenweiden met bijbehorend welklinkend rundvee. Voor wie na het optreden in Aarle-Rixtel meer wil horen van de band kan op 26 september al terecht in Helmond. Maar ook op de site valt genoeg te beleven. Kijk maar eens op www.wirsindspitze.nl en zet vooral het volume goed open!

Interesse in kaartjes voor het Oktoberfest? Kijk dan op www.oktoberfest-aarle-rixtel.nl.