Afbeelding

De Bijzondere Vrijwilliger: Petrus Opsteen (Peet)

NULL

De Bijzondere Vrijwilliger: Petrus Opsteen (Peet)


Deze week is het de beurt aan Petrus Opsteen. Hij werkt vrijwillig als mecanicien/begeleider voor team 1Rgie voor energie-Duchenne heroes.

Ruim tien jaar geleden werkte Petrus Opsteen in de bouw. In de avonduren studeerde hij aan de Hogere Technische School in Eindhoven. Op het moment dat hij bijna klaar was met zijn studie, kreeg hij een zwaar motorongeluk. Vorig jaar ging Petrus, op verzoek van vrienden Martijn, Jorg en Richard, voor de eerste keer mee als mecanicien/begeleider tijdens de mountainbiketocht van Duchenne Heroes. 

Een rustiger leven
Het motorongeluk veranderde het leven van Petrus totaal. Hij raakte zijn baan kwijt en werd afgekeurd. “Ik moest mezelf opnieuw leren kennen en dat gold ook voor de mensen om me heen. Eerst probeerde ik ‘gewoon’ door te gaan, totdat ik merkte dat het niet meer ging. Nu weet ik dat ik ervoor moet zorgen dat ik goed uitrust en iets in mijn eigen tempo doe. Dat scheelt veel.”

“Ik wil mezelf nuttig maken"
Dit jaar ging Peter weer mee als mecanicien met het team 1Rgie voor energie. "Ik kende het team goed en zorgde er altijd voor dat ik bij de finish stond. Ik probeerde de finish zo ‘ongezien’ mogelijk te benaderen om het team te verrassen”, lacht Petrus. Na de tocht werden de fietsen vakkundig door Petrus onder handen genomen. Op de woensdagavond, na een regenachtige dag, werd hij daarbij geholpen door Koen Schrama van TRIA fietsen. “Ik ben eigenlijk door Koen opgeleid als mecanicien op fietsgebied. Ik mocht voor ons team gebruik maken van de werkplaats van TRIA-fietsen in Lieshout. Daarnaast regelde Koen een goede reservefiets en werden materialen door hem gesponsord. We hadden trouwens extra goede banden. Dat zorgde ervoor dat we geen enkele lekke band hebben gehad. Dat scheelt veel.”

Naast dit werk zorgde Petrus ervoor dat de caravan naar de volgende camping gebracht werd en alles werd klaargezet. Daarbij kreeg hij hulp van vrienden. “Het kon natuurlijk ook omdat mijn vrouw Ingrid alles thuis regelde voor ons gezin met 3 kinderen. Het doel is gehaald. Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan zo’n mooi doel als Duchenne”, vertelt Petrus trots.