Filmcyclus Laarbeek

NULL

Filmcyclus Laarbeek

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN organiseren een filmcyclus.


De filmcyclus bestaat uit 4 films. De komende maanden wordt in De MooiLaarbeekKrant steeds ingegaan op een film. Deze week film 2: 'Un homme qui crit' (Een man die huilt) op dinsdag 1 oktober om 13.30 uur in het Ontmoetingscentrum van Beek en Donk.

Korte beschrijving 'Un homme qui crit' van Mahamat-Saleh Haroun, 2010 (92 min.)

Deze film speelt zich af in het door een burgeroorlog geteisterde Tsjaad. Wanneer Adam, 60 jaar oud, voormalig zwemkampioen – daardoor een man van aanzien, in redelijk goede doen, want goed betaald – zijn baan als badmeester in een gerenommeerd hotel moet afstaan aan zijn zoon Abdel en gedegradeerd wordt tot een eenvoudige portier die de slagboom moet bedienen, kan hij dat maar moeilijk verwerken. Hij voelt zich miskend en vernederd en neemt een beslissing waarvan hij enorm veel spijt krijgt, maar die hij niet meer ten goede kan keren. Onder druk van lokale autoriteiten stuurt hij z’n zoon de oorlog in.

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met ’n kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €6,00.