Afbeelding

&RG PLUS houdt interactieve avond over alcohol, drugs en (waterpijp) roken

NULL

&RG PLUS houdt interactieve avond over alcohol, drugs en (waterpijp) roken


Lieshout - De vrijwilligers van &RG-PLUS houden op vrijdag 11 oktober in samenwerking met de Werkgroep Gezondheidsvoorlichting van het Wit/Gele Kruis Lieshout/Mariahout een leuke en interactieve avond over het gevolg van roken, drugs en alcohol. De avond is speciaal voor tieners van het voortgezet onderwijs.

Te veel alcohol drinken is schadelijk voor een aantal organen. Bij een flinke dronkenschap worden bijvoorbeeld hersencellen afgebroken. Bij langdurig overmatig gebruik gaan de hersenen minder goed functioneren. Vooral de functie van het korte termijn geheugen raakt beschadigd. De meeste mensen worden na een paar glazen wat vrolijker en spraakzamer, doordat remming wegvalt. Alcohol verdooft de hersenen. Je ziet niet alles wat er om je heen gebeurt en je zegt soms dingen waar je later spijt van krijgt. Ook aan het gebruik van drugs kleven veel nadelige gevolgen, vooral op jeugdige leeftijd. Door te roken krijg je schadelijke stoffen uit tabak binnen, zoals nicotine, koolmonoxide en teer. Hart- en vaatziekten en longkanker kunnen het gevolg zijn. Steeds populairder bij de jeugd vanaf 13 jaar wordt de waterpijp. Men denkt dat het gezonder is en dat het water een zuiverende werking heeft. Maar klopt dit wel? Natuurlijk ben jij nu nieuwsgierig! Meer weten? Kom dan op 11 oktober!

Samen met Saskia Noach en Michelle Kuypers van Novadic-Kentron staat &RG PLUS hierbij stil op een interactieve wijze. In een spelvorm word je geïnformeerd en gewaarschuwd over de gevaren van alcohol, drugs en roken. Hierover krijg je bruikbare informatie die juist is bedoeld voor tieners van jouw leeftijd. De valkuilen die daar soms bij horen worden besproken en er worden tips tips & trucs gegeven om te voorkomen dat je daar als tiener mee te maken krijgt. Deelname is gratis, consumpties en versnaperingen zijn voor eigen rekening.

Deze avond is alleen voor &RG-PLUS tieners van het voortgezet onderwijs t/m 15 jaar. Je kunt een deelnameformulier downloaden via www.energyteens.nl. Let op: download het juiste formulier, op dezelfde avond wordt er namelijk ook iets voor de teens georganiseerd. Het is van belang om vroegtijdig te weten met hoeveel deelnemers er rekening gehouden moet worden, daarom dient het inschrijfformulier voor 1 oktober bij Marcel Jansen, De Vang 30 te Lieshout worden afgegeven.

Je wordt verwacht om 19.30 uur in het dorpshuis. Belangrijk is dat je op tijd bent! Om 22.00 uur is deze bijzondere avond weer voorbij.