Afbeelding

Het Ontmoetingscentrum is klaar voor de toekomst

NULL

Het Ontmoetingscentrum is klaar voor de toekomst


Beek en Donk – Wie al even niet meer in Het Ontmoetingscentrum is geweest, herkent het waarschijnlijk niet meer. Zowel van binnen als van buiten heeft het gemeenschapshuis een flinke verandering ondergaan. Zo is het voorzien van een compleet nieuwe sporthal, een gloednieuwe bibliotheek en moderne vergaderruimtes. Vrijdag was de oplevering van het geheel.

Tevens vond vrijdag de officiële opening van de bibliotheek plaats. Dit gebeurde in samenwerking met voetbalvereniging Sparta’25. Twee F-teams waren aanwezig om diverse leuke voetbalspelletjes te doen met boeken. Maar voordat dit gebeurde, namen wethouders Joan Briels en Hans Vereijken het woord. “Het is mooi dat we in deze economisch barre tijd toch zoiets moois hebben weten te realiseren”, aldus Hans Vereijken.

Collega-wethouder Joan Briels ging meer in op de komst en vernieuwing van de bibliotheek. “Het is best bizar”, begint hij zijn verhaal. “In tegenstelling tot bibliotheken in de regio gaan wij niet sluiten, maar een nieuwe bibliotheek openen. We gaan niet minder uren, maar meer uren open en we hebben niet minder leden, maar meer leden hierdoor gekregen. Wij zijn ontzettend trots.”

Vervolgens openden het jongste en het oudste lid van De Lage Beemden officieel de bibliotheek. Zij liepen hierbij door een 'gordijn' van tekeningen, gemaakt door basisschoolleerlingen.

De bibliotheek werkt volgens een nieuw concept, waarbij de ruimte altijd open is als het Ontmoetingscentrum ook open is. Alles werkt geautomatiseerd, waardoor klanten er terecht kunnen, zonder dat daar een medewerker bij nodig is. Wanneer mensen het toch prettig vinden om door iemand geholpen te worden, kunnen zij ’s middags van 14.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek terecht. Daarnaast is er elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur hulp.

Naast de bibliotheek is het Ontmoetingscentrum ook voorzien van een mooie, grote sporthal. Een deel hiervan is beschikbaar gesteld aan Boksclub Laarbeek. Zij hebben een eigen boksring daar staan. Daarnaast zijn er diverse nieuwe, moderne vergaderruimtes. Ook de ruimte bij Radio Kontakt is uitgebreid. De studio is iets groter geworden en daarnaast hebben zij er een ruimte bij, waardoor de lokale radio-omroep in de toekomst wellicht televisie uit kan gaan zenden. Een belangrijk onderdeel van de verbouwing is de verplaatsing van de ingang. Deze was eerst in het midden. Sinds kort kun je het Ontmoetingscentrum betreden via de deur aan de rechterkant van het gebouw, naast basisschool De Raagten.

De algehele opening van het vernieuwde gemeenschapshuis vindt op zaterdag 11 januari plaats. Een leuke gezondheidsmarkt, die georganiseerd wordt in het kader van de Gezondheidsrace 2014, gaat hieraan vooraf.