Afbeelding

Pierre Heesakkers brengt muzikale thriller

NULL

Pierre Heesakkers brengt muzikale thriller ‘Hertz’ uit


Beek en Donk - Pierre Heesakkers (1963) uit Beek en Donk is de goedlachse schrijver van ‘Hertz’. Met trots presenteert hij het 278 pagina tellend boek. “Deze paperback is een combinatie van spanning, sfeerrijke muziek, humor en technische beschrijvingen”, aldus Pierre. 

Beeldend, realistisch en vol humor
‘Hertz’ is een muzikale thriller welke je, ook als niet doorgewinterde muziekliefhebber, ‘in één ruk’ uitleest. Het boek is beeldend geschreven, vol met realistische en humoristische stukken. Fictie en non-fictie. Zelfs leerzaam, omdat het onder meer het verschil weergeeft tussen klassieke- en jazzmuziek, tevens het ontstaan van jazzmuziek uitlegt alsmede de uitwassen daarvan. Pierre refereert in zijn boek aan bekende namen als Pim Jacobs en Tony Nolte. Daarnaast omschrijft hij karakters met een zogezegd smeuïg taalgebruik, welke positief op de lachspieren werken.

Schrijfervaring
Pierre heeft in zijn leven veel schrijfervaring opgedaan. Dit deed hij tijdens en na zijn studie communicatie en master brand manager. Ook in het verlengde van zijn hobby als trombonist en bandleider schrijft hij, al een 20-tal jaar, verhalen. Dit alles met een ludieke ondertoon, welke Pierre’s schrijfwijze zo uniek maakt. Pierre: “Deze schrijfwijze werd ook door de uitgever opgemerkt. Hij was direct enthousiast. Binnen een maand vanaf het definitieve manuscript is ‘Hertz’ een feit!”

Een vleugje vrouwelijke intuïtie
De kaft is door Pierre zelf ontworpen en het boek is veel interessanter geworden, dan wat ooit door hem zelf werd verwacht. Dit wordt geheel onderstreept door zijn echtgenote Annette. Ondanks dat zij deels bekend was met de verhaallijn was zij zo geboeid door de manier van schrijven, dat zij ‘Hertz’ in één keer heeft uitgelezen. Pierre wil daarbij nog iets kwijt: “Op de momenten dat ik bijna stukliep of even inspiratieloos was, stond Annette mij altijd bij.” Zo ook tijdens het schrijven van een prikkelende erotische scène en hij met graagte gebruik maakte van haar vrouwelijke intuïtie. “Ik zat er al een poos op te brainstormen en zij had het in 3 minuten voor elkaar!”

De toekomst
Ondanks dat 27 september het boek ‘Hertz’ officieel is uitgekomen en daarmee ook Pierre zijn grote droom, krijgt het al snel een vervolg: zijn 2e boek gaat een verhalenbundel worden met een komische ondertoon, welke veel herkenning teweeg zal brengen bij muziekverenigingen . Zijn 3e boek wordt opnieuw een spannende thriller. Zijn verhalenbundel ligt al nagenoeg gereed en zijn nieuwe thriller zit al geheel in Pierre zijn hoofd.

Nieuwsgierig
Op de vraag “Waarom moet iemand dit boek lezen?” kan Pierre heel kort zijn: “Waarom niet!”
Inmiddels ook benieuwd naar het verhaal? Het boek is direct te bestellen via: www.boekscout.nl,
voor slechts €19,35.