Wereldmaaltijd in Mariahout

NULL

Wereldmaaltijd in Mariahout


Mariahout - De Verenigde Naties hebben 16 oktober uitgeroepen tot Wereldvoedseldag. Op zondag 20 oktober houdt Stichting Platform Wereldhulp Laarbeek in dit kader, en in samenwerking met Gertie’s Culinaire Dienstverlening, een wereldmaaltijd in Buurthuis Mariahout.

Deze wereldmaaltijd wordt u aangeboden voor €15,- per persoon. Evenals vorig jaar bieden we de participanten van Wereldhulp Laarbeek een podium om hun activiteiten/werk te laten zien. We doen dit samen met de Rode Kruis Welfare, afdeling Mariahout die deze middag hun verkooptentoonstelling houden.

De manifestatie begint om 13.00 uur. Vanaf 16.00 uur is er een optreden van het strijdliederenkoor Zwoavel en Salpaeter onder leiding van George Gijsbers en gelegenheid om een aperitiefje te nemen. De wereldmaaltijd, in de vorm van een buffetmaaltijd, neemt om 17.30 uur aanvang. De sluiting is voorzien rond 19.00 uur.

Een wereldmaaltijd is een lekkere en voedzame maaltijd, waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn verwerkt dan beschikbaar zijn bij een eerlijke voedselverdeling wereldwijd. De aarde brengt meer dan genoeg voort om iedereen elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Op basis van de huidige wereldvoedselproductie is berekend hoeveel rijst, granen, aardappelen, groenten, fruit en dergelijke er per bewoner momenteel beschikbaar is. En dat is erg veel, namelijk 2300 gram per persoon per dag.

Het probleem is echter dat het beschikbare voedsel ongelijk verdeeld is. Op dit moment zijn 854 miljoen mensen chronisch ondervoed. Dat is één op de acht wereldburgers! Tegelijkertijd speelt in het westen het probleem van overvoeding en obesitas een steeds grotere rol. Met deze wereldmaaltijd wil het Platform uw aandacht voor deze problematiek vragen.

Noteert u deze datum in uw agenda en geef u op bij Lidy v.d. Vegt, telefoon 0492 – 463693 of via de mail info@wereldhulplaarbeek.nl.