GEZOCHT: Laarbeekse Superhelden (4-12 jaar)

NULL

GEZOCHT: Laarbeekse Superhelden (4-12 jaar)


Laarbeek – Op woensdag 20 november 2013 is het weer zover: de uitreiking van de Laarbeekse Kinderlintjes! Dit gebeurt op initiatief van de Jeugdgemeenteraad. Zij zijn de zoektocht gestart naar 'SUPERHELDEN'.

Voor wie is het Kinderlintje?
Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen.

Wanneer?
De kinderlintjes worden uitgereikt op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. De genomineerde kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging. Loco-burgemeester Vereijken gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

Hoe meld je iemand aan?
Iedereen kan een kind aanmelden via een speciaal aanmeldformulier. Dit formulier is verspreid op alle basisscholen in Laarbeek en is ook te downloaden op www.laarbeek.nl.

De aanmeldformulieren zijn te verkrijgen op alle Laarbeekse basisscholen, bij de Stichting Vierbinden en het Laarbeekse gemeentehuis. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, woonachtig in de gemeente Laarbeek. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

Het ingevulde formulier kun je opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis. Let op! Dit moet gebeuren vóór 8 november 2013. In een besloten jurybijeenkomst, wordt bepaald welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. De jury bestaat uit de leden van de Jeugdgemeenteraad, burgemeester Ubachs en de directeur van de Stichting Vierbinden. Natuurlijk zal het tot op het laatste moment geheim zijn welke kinderen dit jaar een onderscheiding krijgen.