Gemeente boos op provincie om

NULL

Gemeente boos op provincie om ‘gemorrel’ aan afspraken


Laarbeek – De gemeente Laarbeek is boos op de provincie inzake de behandeling van de plannen rondom ‘De Ruit’. Volgens wethouder Frans van Zeeland morrelt de provincie aan afspraken die gemaakt zijn over een knooppunt die de oost-westverbinding (nieuwe weg langs kanaal) moet verbinden met de N279.

Er werden door de stuurgroep op 12 september twee opties (Vogelbek- en Haarlemmermeer-constructie) besproken die beide onderzocht zouden worden. De optie die de voorkeur heeft van de gemeente (Vogelbek) wordt door de provincie een dag later alleen gezien als een aandachtspunt. “Het getuigt van weinig transparantie van de provincie. Zoals het nu op papier staat is minder sterk en het is niet wat we op 12 september hebben afgesproken. Wat ik met deze brief wil bereiken is dat de afspraken die we op 12 september samen hebben gemaakt weer leidend worden. Niet meer niet minder. Het moet in de verslagen concreet aangepast worden anders hebben we in de toekomst geen poot om op te staan.”

De Vogelbekaansluiting die de voorkeur geniet van de gemeente Laarbeek is vijf miljoen duurder dan de andere variant. “De mens moet centraal staan. Centen mogen niet leidend zijn in de keuzes die gemaakt worden. Bij de Haarlemmermeer wordt verkeer deels geleid door verkeerslichten. We moeten voorkomen dat de problemen die we nu hebben bij de kruising Oranjelaan, Lieshoutseweg kopiëren naar het nieuwe traject.”