Nieuw Kinderdagverblijf in Lieshout in 2014

NULL

Nieuw Kinderdagverblijf in Lieshout in 2014


Lieshout - Openbare Basisschool Het Klokhuis en buitenschoolse opvang Het Klokhuis breiden de samenwerking in Lieshout uit. Vanaf 6 januari gaan ze aan de Burg. van den Heuvelstraat 16 ook dagopvang en peuterspelen voor 0-4 jarigen aanbieden.

Met de aankomende verhuizing van de dagopvang van VielaSpring in zicht, vond Het Klokhuis het jammer geen totaalaanbod voor 0-12 jarigen meer aan te kunnen bieden op dezelfde locatie. Van ouders kwam steeds vaker de vraag bij de BSO van Het Klokhuis of zij niet ook dagopvang wilde gaan aanbieden. In het verleden is BSO Het Klokhuis in Lieshout ook ontstaan uit behoefte van ouders. Zo nu dus ook de dagopvang.

Voor de oprichting van de dagopvang is Stichting Kinderopvang Het Klokhuis Lieshout opgericht waar in de toekomst ook BSO Het Klokhuis toe zal gaan behoren. Deze stichting zal persoonlijke, kleinschalige en vertrouwde kinderopvang gaan aanbieden in samenwerking met Openbare Basisschool Het Klokhuis Lieshout.

“We gaan van start met een dagopvang groep van 10 kinderen in de leeftijd tot 4 jaar”, zegt Kim Vorstenbosch. “Bij voldoende aanmeldingen gaan we ook peuterspelen aanbieden in de ochtenden, waarbij we de samenwerking aangaan met de kleuters van Het Klokhuis. Zo worden peuters spelenderwijs voorbereid op het basisonderwijs en kunnen kinderen met een vertrouwd gevoel doorstromen naar het basisonderwijs, ongeacht schoolkeuze.”

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt om alles op 6 januari gereed te hebben door Kim Vorstenbosch en Marianne Sleegers. Dit duo heeft in Lieshout al eerder samengewerkt in de kinderopvang. Destijds De KinderViela genaamd. “We zijn heel blij nu weer samen te kunnen werken aan persoonlijke, vertrouwde en kleinschalige opvang waar kinderen en hun ontwikkeling iedere dag centraal staan", vertelt Marianne. De dagopvang van Het Klokhuis gaat naast de persoonlijke opvang iedere dag extra zorg en aandacht hebben in het dagelijks handelen voor 'zelfstandigheidsbevordering', 'bewegen' en 'Fantasiespel'.

Ten tijde van de opvang zullen de kinderen iedere dag centraal staan. "Daarnaast luisteren we goed naar ouders en hun wensen. Niet iedere ouder heeft opvang nodig van 7:30 tot 18:30 uur. Zo bieden we wel de mogelijkheid om opvang af te nemen tussen 7:30 en 18:30 uur, maar heb je bijvoorbeeld nooit opvang nodig na 17:30 uur, dan hoef je dit uurtje ook niet af te nemen, en dus ook niet te betalen. Ook behoort flexibele opvang tot de mogelijkheden", aldus Kim.

Meer informatie: kdvhetklokhuislieshout@vielagroep.nl of volg ons hen op Facebook: www.facebook.com/kinderdagverblijfhetklokhuislieshout