Afbeelding

Het AR-theater speelt: 'Slowen en schuren'

NULL

Het AR-theater speelt: 'Slowen en schuren'


Mariahout - Het AR-theater had afgelopen seizoen veel theatersucces met de voorstelling 'Een ons komma's'. Nu komen ze met hun nieuwe programma: 'Slowen en schuren', dat net als 'Een ons komma's' gespeeld wordt met het Brabantse dialect als voertaal. In tien scènes voeren Yvonne Gijsbers en Wim Daniëls een ware striptease van de taal op.

Ze begeven zich naar de uithoeken van de taal, naar het hang- en sluitwerk ervan en voeren daaromheen komische dialogen. Het is opnieuw een voorstelling waarbij veel te lachen valt, met humor op niveau. Het is een prachtig programma voor iedereen die van spelen met taal houdt. Yvonne Gijsbers en Wim Daniëls vormen sinds 2011 het AR-theater. Hun eerste voorstelling boekte steevast uitverkochte zalen en leverde enthousiaste reacties op. Ook de recensies van 'Slowen en schuren' zijn lovend.

Yvonne Gijsbers speelde voorheen bij het Helmondse gezelschap Genesius. Wim Daniëls is bekend van zijn boeken, zijn wekelijkse column bij Spijkers met Koppen en zijn geregelde aanwezigheid bij Pauw & Witteman. Beide acteurs komen oorspronkelijk uit Aarle-Rixtel en groeiden op met het dialect als moedertaal.

Het optreden is in het Buurthuis in Mariahout op zaterdag 19 oktober. Het begint om 20.30 uur en de entreeprijs is €11,50, inclusief een consumptie. Kaarten bestellen via de website www.vierbinden.nl/onstejater of telefonisch: 0499-422878 (maandag t/m donderdag na 13.00 uur.) U kunt ook kaartjes afhalen, tegen contante betaling in het Dorpshuis in Lieshout of in het Buurthuis in Mariahout.