Afbeelding

Eerste Social Sofa in Aarle-Rixtel onthuld

NULL

Eerste Social Sofa in Aarle-Rixtel onthuld


Aarle-Rixtel- Het is gezellig druk in de ontmoetingsruimte van De Zonnetij in Aarle-Rixtel. Vandaag, zaterdag 12 oktober, wordt op de binnenplaats van De Zonnetij, de eerste Aarlese Social Sofa, officieel onthuld.

Smeden tot één hechte gemeenschap
Anne van de Ven en haar schoondochter Yvonne zijn de initiatiefnemers van deze eerste Aarlese Social Sofa. Het ontwerp is van Anne zelf. Op het zitvlak van de bank is een senioren echtpaar afgebeeld met daarachter de zon. Op de achterkant staan ganzen, die verwijzen naar Aarle-Rixtel als ‘Ganzegat’. Het project is in ongeveer drie maanden door twintig vrijwilligers, met veel koffie en gezelligheid, geklaard. Doel van deze Social Sofa is om de verschillende bewoners van het wooncomplex samen te smeden tot één hechte gemeenschap.

Koffie en gezelligheid
“Wij waren drie maanden lang het best bezochte terras van Aarle-Rixtel”, vertelt Anne. Mensen kwamen kijken en genieten van de koffie, gesponsord door de MCD, met een koekje van Jeurgens Koekjesfabriek. Huub Vogels, een bewoner van De Zonnetij, bracht voor de vrijwilligers, die in de volle zon stonden te mozaïeken, heerlijke Cornetto’s. “Bij het bereiken van het hoogste punt, hebben we er ‘de mei’ opgezet en een borreltje genomen”, verklapt Anne. Ook het doel van de Social Sofa, scheppen van gemeenschapszin, is dan al lang bereikt.

'Zonnebenkske'

Ria Bekkers heet iedereen welkom: Burgemeester Hans Ubachs, wethouders Joan Briels en Hans Vereijken, bewoners van De Zonnetij, sponsoren en kleinkinderen die de onthulling gaan uitvoeren. Ria spreekt de wens uit dat de bewoners van De Zonnetij nog lang mogen genieten van dit mooie ‘zonnebenkske’. Daarna gaat iedereen naar buiten. Na een krachtig ‘één twee drie hup’ wordt het blauwe kleed door negen kleinkinderen eendrachtig weggetrokken, ballonnen stijgen op onder applaus van de aanwezigen. Wethouder Joan Briels neemt het woord en vertelt dat dit het zevende Laarbeekse ‘benkske’ is en het eerste voor Aarle-Rixtel. De vrijwilligers bieden de gemeente Laarbeek als dank voor hun medewerking ‘mini-zonnebenkskes’ aan. Deze zullen tentoongesteld worden in de hal van het gemeentehuis.

Het eerste 'Aarlese benkske' is een feit
Binnen wordt het programma voortgezet door Henk van Beek en Wiesje de Jong. Zij brengen met twee liedjes een muzikale hulde aan alle vrijwilligers die aan dit mooie project hebben meegewerkt. Het zijn echte Aarlese liedjes, die door alle aanwezigen enthousiast worden meegezongen. En onder het genot van een drankje en een hapje wordt de gemeenschapszin in de ontmoetingsruimte van De Zonnetij, nog wat verder opgevoerd.

De eerste Aarlese Social Sofa, is gesponsord door: Gemeente Laarbeek, Rabobank, Woningstichting Laarbeek, MCD, Dorpsplatform Aarle-Rixtel, Jeurgens Koekjesfabriek en Willem Verhoeven.