Afbeelding

'Fluitend naar je werk

NULL

'Fluitend naar je werk’


Laarbeek/Mierlo-Hout - Willy Migchels (60) was twintig jaar, toen hij voor het eerst het familiebedrijf Electroworld Wout van Vlerken in Mierlo-Hout binnenstapte. Willy had zijn diensttijd erop zitten en zocht een leuke en uitdagende baan. Hij vond deze bij Wout van Vlerken in de functie van installateur. 

Inmiddels heeft de vakman veertig werkzame jaren doorgebracht bij zijn werkgever. "Met veel plezier", vertelt de jubilaris. “Ik ben altijd fluitend naar mijn werk gegaan.” Als jongetje van een jaar of acht wist hij al wat hij later wilde worden: installateur. Zijn favoriete speelgoed was een lading batterijen, lampjes en draden. Daarmee kon hij zich uren bezighouden. Hij had het dan ook van meet af aan goed naar zijn zin bij het Mierlo-Houtse familiebedrijf.

Electroworld Wout van Vlerken levert en repareert al twee generaties televisie, witgoed en keukeninbouwapparatuur. De nadruk van de winkel ligt op kwaliteit van producten, "maar ook zeker op kwaliteit van servicelening", vult Willy aan. “Service- en reparatieklussen vind ik het mooiste wat er is. Het is fijn om mensen te helpen.” Zijn werkgever Wout van Vlerken en zijn collega’s beschrijven Willy als een sympathieke, gedreven en technisch goed onderlegde vakman. “Een betrokken persoon, die ten alle tijden klaarstaat voor ons bedrijf en voor onze klanten”, aldus Wout van Vlerken.

Naast zijn werkzaamheden, die de laatste tien jaar zowel in de winkel als op de baan plaatsvinden, heeft Willy de nodige hobby’s en interesses. Zo is de jubilaris commandant van OLV Ruitertjes in Aarle-Rixtel. Ook is hij dol op zwemmen, reizen én zijn familie. Zijn vrouw Gerrie, zijn kinderen Edwin en Erica en zijn vier kleinkinderen gaan voor alles. Zijn familie is trots op zijn veertigjarig jubileum. Net als Willy zelf. “Door de jaren heen ben ik zo verweven geraakt met de zaak, dat het voelt alsof ik een deel van dit bedrijf ben geworden.”