Afbeelding

Bijna 43 jaar Roefelervaring neemt afscheid

NULL

Bijna 43 jaar Roefelervaring neemt afscheid


Laarbeek - Op de tweede zaterdag van juni bruist het in Laarbeek. Dan staat de hele gemeente in het teken van de Roefeldag. In 4 kernen zorgen vrijwilligers ervoor dat kinderen een dagje in de huid van een volwassene kunnen kruipen. Zo’n dag valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de kinderen een heel bijzondere dag beleven.

Het Roefel comité neemt dan ook met gemengde gevoelens afscheid van vier van haar vrijwilligers. Mensen die de afgelopen jaren met veel inzet de Roefeldag mee hebben georganiseerd. Een kartrekker als Hennie Morais die zelf niet meer wist hoeveel jaren ze de dag mee heeft georganiseerd. Misschien is ze na 19 jaar gestopt met de jaren te tellen? Ze was in ieder geval een van de personen van het eerste uur. Misschien heb je weleens voor haar deur gestaan om je strookje voor het Roefelen in te leveren? Hennie heeft honderden strookjes door haar brievenbus gekregen.

Het mooie handschrift van Carin Speek stond op vele lijsten. Ze heeft dagen zitten schrijven om alle bedrijven en deelnemers aan de Roefeldag van informatie te voorzien. Fouten in de planning vielen haar bijna altijd op.

Corien van de Plas wist scholieren zo te motiveren dat ze bij het Roefelcomite hun maatschappelijke stage gingen doen. Door haar inzet hebben een aantal jongeren bij de organisatie in de keuken kunnen kijken en op deze manier iets over vrijwilligerswerk geleerd.

Marjon Bouw kon je voor een boodschap sturen. Prijsvechters en lokale ondernemers zagen haar regelmatig met grote hoeveelheden van hun producten vertrekken.

Natuurlijk gingen deze vrijwilligers ook de bedrijven af en maakten en controleerden ze de schema’s die voor de Roefeldag gemaakt werden, maar vooral genoten ze op de Roefeldag van de enthousiaste aanloop van alle kinderen en begeleiders. Dit zal mede de oorzaak geweest zijn dat ze zich samen wel meer dan 43 jaar voor het Roefelen hebben ingezet. Reden om de dames in de bloemetjes te zetten en ze te bedanken voor alle jaren trouwe dienst.

En natuurlijk, want het blijven vrijwilligers in hart en nieren, gaven ze aan om op de Roefeldag op 14 juni 2014 nog wel mee de broodjes te komen smeren. Hennie, Carin, Corien en Marjon, bedankt!