Heemlezing over

NULL

Heemlezing over ‘Brabant, ik heb je lief!’


Lieshout - De Heemkundekring van Lieshout en Mariahout houdt op donderdag 14 november een heemlezing over ‘Brabant, ik heb je lief', een verhalenavond door Els Jonkergouw. Het gebeurt in zaal De Koekkoek om 20.00 uur.

Het is een avond vol verhalen van en over het Brabantse leven in al zijn aspecten. Over het gewone leven in het Brabant van de vorige eeuw: hoe er werd getrouwd, kinderen werden opgevoed, gewerkt en gefeest. Het rijke roomse leven komt aan de orde met aandacht voor heiligenverering, bedevaarten, communiefeesten, gebruiken, tradities en gewoonten. Naast het verleden wordt het heden niet vergeten, verhalen over hier en nu zorgen voor afwisseling. Ook kerstverhalen zijn opgenomen, zowel in het Nederlands als in het dialect. Dialect is de voertaal, dit maakt de taal en tekst authentiek en levendig. Het voegt iets echt Brabants toe en het levert zelden problemen met verstaanbaarheid op.

Kortom: volop gelegenheid om, met een lach, aan het verleden te worden herinnerd of in de spiegel van het heden te kijken.