Winst voor St. Caecilia op Jumbo Muziekfestival

Muziek

Winst voor St. Caecilia op Jumbo Muziekfestival


Lieshout/Mariahout/Zijtaart - Harmonie St. Caecilia uit Lieshout-Mariahout kwam afgelopen zondag als beste uit de bus op het Jumbo Muziekfestival. Met een gemiddelde van 84,5 punt bleef de harmonie in Zijtaart de andere eerste- en tweedivisie orkesten voor. De wisselbeker werd gewonnen door de Notenkrakers uit Vorstenbosch. Ook de slagwerkgroep van St. Caecilia nam deel aan het Jumbo Muziekfestival. De slagwerkers behaalden een nette 82 punten.


Met het goede resultaat op zak kijkt het Lieshoutse harmonieorkest vooruit naar haar concert in concertzaal de Vereeniging te Nijmegen. Het Jumbomuziekfestival diende voor St. Caecilia dan ook als try-out voor dat zogenaamde ‘herfstwind-concert’, 24 november aanstaande. De Lieshoutse muziekvereniging verzorgt het concert in samenwerking met topharmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel.

Voor het herfstwind-concert schreef dirigent de compositie ‘Seven Deadly Sins’. Een sfeervol werk over de zeven hoofdzonden. Verboden en fout, maar daardoor geen donker muziekstuk. Ook aan een zonde zit een mooi randje, duidelijk te horen in het sferische 'Seven Deadly Sins'. De première van het werk was zondag op het Jumbo Muziekfestival en daar werd het muziekstuk enthousiast ontvangen.

Kaartjes voor het concert op 24 november in de Vereeniging in Nijmegen zijn te koop via info@harmonielieshout.nl of bij DIO drogist Mark in de Dorpsstraat in Lieshout.